PAFC: nincs tervben Gosztonyi, Völgyi és Kovács megszerzése

Vágólapra másolva!
2015.01.20. 10:54
Az NB I-es Puskás AFC labdarúgócsapatánál nincs tervbe véve Völgyi Dániel, Kovács Gábor és Gosztonyi András szerződtetése sem, erről a felcsútiak vezetőedzője, Benczés Miklós nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

„Fiola Attila leigazolásának nagyon örülök, kiváló futballistával gazdagodtunk, de szerződtetése nem az én érdemem, hanem Takács Mihály klubigazgatóé és a klubvezetésé – nyilatkozta Benczés Miklós. – Hogy Kleinheisler László kellett volna a Videoton edzőjének, mégis elengedték? Ez a Videoton ügye. Amikor nálunk szerepelt, folyamatosan játszott, szorgalmaztam is volna, hogy maradjon, örülök, hogy visszatért. Több igazolást azonban nem tervezünk, így azoknak az információknak, amelyek szerint Völgyi Dánielt, Kovács Gábort vagy Gosztonyi Andrást szeretnénk megszerezni, nincs valóságalapjuk.”

Benczés Miklós fejében azonban korántsem állt még össze a tavaszi kezdő tizenegy, tíz edzőmérkőzésnyi idejük van a játékosoknak meggyőzni őt a nélkülözhetetlenségükről. A tíz összecsapásból hatot játszik idehaza a Puskás Akadémia, négyet a február kilencedikén kezdődő törökországi edzőtáborban, általában napi két edzéssel készülve a tavaszra. Amikor azért olyan bajnokit még aligha játszik, amelyiken tizenegy saját neveléssel küzd.

„Mutassanak nekem egy ilyen csapatot a világban – mondta a tréner. – Arra persze van példa, hogy heten-nyolcan a saját utánpótlásból valók, én mindig az MTK-t hozom fel pozitív példának, amelyik megálmodta az akadémiáját, hogy majd abból táplálkozik, s meg is valósította. Magunk is arra törekszünk, hogy a Puskás Akadémiában idővel túlnyomó részt saját tanítványaink szerepeljenek.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Fiola Attila (Paks)
Kölcsönbe érkezők: Kleinheisler László (Videoton), Nagy Zsolt (Videoton), Zsótér Donát (Videoton, legutóbb Dunaújváros kölcsönben)
Kölcsönből visszatérők:
Barcsay Márk (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek:
Koronczi Bence, Zima Ádám
Kiszemeltek:
Távozók: Czvitkovics Péter (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Papp Máté (Videoton, onnan Dunaújváros, kölcsönbe)
Távozhatnak: Sztefan Denkovics (montenegrói, érdeklődnek iránta: Zawisza Bydgoszcz – Lengyelország?), Lubos Hajdúch (szlovák), Renato Kelic (horvát, érdeklődnek iránta: Lech Poznan – Lengyelország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik