Ligakupa: Fótyik-dupla után nehéz helyzetben a DVTK

Vágólapra másolva!
2014.02.26. 20:03
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Mezőkövesd hazai pályán 3–1-re legyőzte a DVTK-t.

Az első félidő közepén megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: egy keresztlabdát Hegedűs Csaba vágott kapásból a diósgyőri kapu jobb alsó sarkába. De nem sokáig örülhettek a hazaiak – két perccel később már döntetlen volt az állás. A diósgyőri egyenlítő gól Futács Márkó harcosságát dicséri, a csatár 13 méterről lőtt a kapuba.Hegedűs Csaba vágott kapásból a diósgyőri kapu jobb alsó sarkába. De nem sokáig örülhettek a hazaiak – két perccel később már döntetlen volt az állás. A diósgyőri egyenlítő gól Futács Márkó harcosságát dicséri, a csatár 13 méterről lőtt a kapuba.

A szünetig több helyzet is volt mindkét oldalon, de az eredményben nem történt változás. A második félidőben aztán ismét a Mezőkövesd szerzett vezetést: Bognár jobb oldali szabadrúgása után Fótyik Dominik fejelt közelről a kapuba.

Az egygólos vereség még talán nem is lett volna olyan rossz a vendégek számára, de a 88. percben újabb gólt szerzett a Mezőkövesd – amivel egész jó helyzetbe került a továbbjutás szempontjából. Fótyik ezúttal lábbal volt eredményes, így csapata 3–1-es előnyről várhatja a miskolci visszavágót, ami a jövő hét kedden lesz.

LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK 3–1

Részletes jegyzőkönyv később…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik