Az „évtized mérkőzése” Szekszárdon, a DVTK elleni meccsre melegít a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 09:12
null
A Ferencváros nem állhat fejre Szekszárdon (Fotó: Veres Viktor)
Négy mérkőzést vívnak ebédidőben a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában, köztük a Ferencváros az NB III-as Szekszárdhoz látogat. Egyik csapat sincs jó formában az utóbbi meccseket tekintve, de a hírek szerint 3000 néző tekinti meg a fővárosiak vendégjátékát.

 

Az évtized meccsére készül a Tolle UFC Szekszárd. Az NB III-as együttes kedden a Ferencvárost fogadja a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Napok óta futball-lázban ég a tolnai megyeszékhely, a jó hangulat, a sok néző garantálva van, a jegyek remekül fogynak, a hazai klub vezetői szerint csaknem háromezer néző lesz a lelátón a nem túl barátságos időpont (12.30) ellenére is. A szekszárdiak igazi kupaspecialistáknak számítanak, a múltban nem egy emlékezetes meccset vívtak már, 2002-ben például a Tatabánya elleni 0–0 után szétlövéssel elveszített negyeddöntőn 5000 (!) néző drukkolt a Máté Csabával, Kiss Tamással, Mészáros Istvánnal felálló szekszárdiaknak. Apropó Máté Csaba. A Ferencváros pályaedzője számára különösen érdekesnek ígérkezik az összecsapás, hiszen nem is olyan régen még ő ült a szekszárdi klub ügyvezetői székében. Rajta kívül is akad olyan, aki kötődik Szekszárdhoz, Tolna megyéhez. Haáz Ferenc, a Fradi technikai vezetője dunaszentgyörgyi illetőségű, Böde Dániel, a zöldek támadója pedig Szekszárdon látta meg a napvilágot.

„Egy ilyen mérkőzésen, ilyen ellenféllel játszani óriási élmény számunkra – mondta Mészáros István, a szekszárdiak kapitánya, aki szerepelt azon az ominózus, Tatabánya elleni meccsen, s aki tíz év után a nyáron tért vissza nevelőegyesületéhez az MVM Pakstól. – Nekünk nincs veszítenivalónk, megpróbáljuk megvalósítani a bravúrt.” (Amennyiben összejönne az említett bravúr, azt a TippmixPro 12-szeres pénzzel hálálná meg a fogadóknak.)

„A Szekszárd a legutóbbi három mérkőzésén vereséget szenvedett, ennek ellenére nem kezdte rosszul a bajnokságot, jelenleg NB III-as csoportjának középmezőnyében található – nyilatkozta Máté Csaba másodedző a fradi.hu-nak. – A városban természetesen nagy várakozás előzi meg a Fradi vendégjátékát, amin nem lepődhetünk meg, hiszen ez országszerte így van. A szekszárdiak csapata NB III-as futballistákra épül, de van több, korábbi NB II-es és – Mészáros István személyében – korábbi élvonalbeli játékosuk is. A mi helyzetünkben senkit sem becsülhetünk le. A célunk, hogy jó játékkal kiszolgáljuk a közönségünket, és továbbjussunk a kupában.”

Szintén kedden kerül sor a Szeged–MTK mérkőzésre, amely zárt kapus lesz, mert a szegedi klub információja szerint többen a találkozó megzavarására készülnek.

A SZEKSZÁRD–FERENCVÁROS TALÁLKOZÓT HONLAPUNK SZÖVEGES FORMÁBAN ÉLŐBEN KÖZVETÍTI!

Magyar Kupa, 4. forduló programja

Október 29., kedd, 12.30: Ajka–Kaposvár, Kisvárda–Lombard Pápa, Szeged 2011–MTK, Szekszárd–Ferencváros.

Október 30., szerda, 12.30: Baja–Újpest, Biatorbágy–Siófok, Cigánd–Diósgyőr, Csákvár–Haladás, Dunaújváros PASE–MVM Paks, Eger–Nyíregyháza, ESMTK–DVSC-Teva, Kemecse–Bp. Honvéd. 17: Gyirmót–Győri ETO. 18: Békéscsaba–Videoton, Pécsi MFC–Mezőkövesd.

A Puskás Akadémia–KTE-Phoenix Mecano mérkőzést (0–0, tizenegyesekkel: 3–4) már korábban lejátszották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik