Haladás: Közös az NB II-es csapat sikere - Illés B.

Vágólapra másolva!
2012.10.31. 17:35
Remek teljesítményt nyújt a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában az élvonalbeli Haladás II-es csapata, és a Gyirmót legyőzése után már negyedik a bajnokságban. Illés Béla szerint a fiatalok sikere a teljes akadémiai stáb, az NB II-es és NB I-es edzői kar közös munkájának eredménye.

„Szögezzük le: az NB II-ben futballozó játékosok nagy többsége – immáron öt éves munka eredményeként – az Illés Akadémiáról került ki. Simon Attila szakmai vezető és az akadémián dolgozó valamennyi edző érdeme, hogy ilyen tehetséges fiataljaink vannak, akik közül rengetegen a Haladás történetében még sohasem látott nagy számban játszanak a korosztályos válogatottakban, illetve kerültek fel az első csapat keretébe” – nyilatkozta a Szombathelyi Haladás sportigazgatója, Illés Béla a klub hivatalos oldalának.

„Néhányan érthető módon csalódottak voltak, mert olykor nem kerültek az első csapat 18-as keretébe, őket addig is a Tóth László, Kuttor Attila páros – szakmai hozzáértésén túl – remek pedagógiai érzékkel topon tartotta. Példaként említhetném Devecseri Szilárdot, Ugrai Rolandot vagy éppen Kulcsár Kornélt is. Ezért nagyon furcsállom, hogy Artner Tamás csak saját magának tulajdonítja a fiatalok sikerét. Tamás tíz hónapja foglalkozik velük – általában a hét első felében –, de több olyan utánpótlás-edzőnk van, aki már négy-öt éve dolgozik velük. Véleményem szerint fiatal játékosaink sikere a teljes akadémiai stáb, az NB II-es és NB I-es edzői kar közös munkájának eredménye” – tette hozzá korábbi 64-szeres válogatott labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik