Bene Ferenc: Alkalmatlan vagyok a bratyizásra

Vágólapra másolva!
2012.08.28. 09:13
null
Bene Ferenc csalódottan távozik a Lombardtól (fotó: Németh Ferenc)
Bene Ferenctől elköszöntek Pápán, így a Lombardnál új vezetőedzőt keresnek. A szakember 2011. október 29-én mutatkozott be a csapat kispadján, s most a Debrecen elleni vereséget követően váltak meg tőle. Kovács László kapusedző ideiglenes jelleggel átveszi a munkáját, és vélhetően csak a kéthetes bajnoki szünet alatt lesz meg az új vezetőedző.

– Nem állnak jól, mégis hirtelen jött a váltás. Mi történt?
– Ha abból indulunk ki, hogy öt meccsen két pontot szereztünk az ősszel, én sem vagyok elégedett – mondta Bene Ferenc. – Ez az eredmény engem sem tesz boldoggá, tehát ez lehet indok. Viszont úgy gondolom, hogy mindenki láthatta, a játékunk alapján sokkal több van a csapatban. Ha szétestünk volna, ha nem megy a futball, elfogadnám a döntést, így csupán sajnálni tudom.

BENE FERENC PÁPAI MÉRLEGE
22451316–321329.55%

– Bíró Péter klubtulajdonos mire hivatkozva mondott fel önnek?
– Úgy láttam, hogy elbizonytalanította az utóbbi mérkőzések eredménytelensége. Bíró Péter tisztességes, korrekt vezető, rá sem vagyok dühös, tényleg csak szomorú. Hangsúlyozom, nem volt reménytelen a játékunk, és most nyerhető meccsek állnak a csapat előtt, ráadásul meghatározó játékosok térnek vissza a keretbe.

– Játszottak a Videotonnal, a Pakssal, a Ferencvárossal, az MTK-val és a Debrecennel. Ebből az öt mérkőzésből nem sok a két pont, de az ellenlábasok erejét nézve talán nem is túl kevés.
– Sok kívülállóval beszéltem, akik azt mondták, nehéz a sorsolásunk. Valóban nem volt könnyű. Azt gondoltam, hogy a hatodik fordulóig összeáll a csapat, az építkezést követően kiegyenesedünk, s a soron következő meccseket kell hozni.

– Van, amit másképp csinálna?
– Lehet, elvárják az embertől, hogy bratyizzon, haverkodjon, de erre alkalmatlan vagyok, és ez önkritika részemről. Én nem vagyok és nem is leszek ilyen. Persze megesett, hogy valakit beküldtem a pályára, és balul ütött ki a csere, de aki dolgozik, az néha hibázik is. A munkában hiszek, és nem haverkodom senkivel.

– A játékosokkal kellett volna bratyiznia?
– Ezt csak általánosságban mondtam, a játékosokkal normális volt a viszonyom, ki is álltam mellettük, ha kellett. Tisztességes, korrekt volt a kapcsolatom mindenkivel. Herédi Attilától, a pályaedzőmtől minden segítséget megkaptam a munkámhoz. Emelt fővel, de szomorúan megyünk el.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, BENE FERENC MIKÉNT ÉLTE MEG AZ ELMÚLT 10 HÓNAPOT ÉS A CSAPATKAPITÁNY SZŰCS LAJOSNAK MI A VÉLEMÉNYE AZ EDZŐVÁLTÁSRÓL, KERESSE A KEDDI NEMZETI SPORTOT!

KI LESZ AZ UTÓD?

„Folyamatosan tárgyalásban állunk szakemberekkel. Ezek a megbeszélések addig tartanak, amíg megtaláljuk a megfelelő edzőt, akivel elérhetőnek látjuk a kitűzött céljaink megvalósítását. Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, hogy meddig folynak majd az egyeztetések" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére az edzőkérdéssel kapcsolatban Árki Gábor, a Lombard klubmenedzsere.

AZ NSO értesülései szerint a legutóbb Pakson dolgozó Kis Károly mellett a jelenleg az NB II-es Veszprémet irányító Vágó Attila, és a szintén másodosztályú Szigetszentmiklós vezetőedzője, a korábban a Ferencvárosban is futballozó Horváth Ferenc ugyancsak szerepel a jelöltek között. Információnkra Árki Gábor nem kívánt reagálni.

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2012–2013-AS SZEZONJÁBAN
2012. augusztus 1.: MVM Paks, Kis Károly helyett ideiglenes megbízással Máté Csaba
2012. augusztus 20.: Ferencváros, Détári Lajos helyett Ricardo Moniz
2012. augusztus 27.: Lombard FC, Bene Ferenc helyett ?

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik