Újpest: a Hoffenheim többet ígért, de Simon tartani akarta a szavát

Vágólapra másolva!
2011.01.17. 21:06
Simon Krisztián, az Újpest középpályása a lilák honlapjának elmondta: nagyon jó benyomást tett rá a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Feyenoord, és nem akarta megszegni a szavát – ezért igazol kölcsönbe a rotterdami klubhoz, noha időközben más csapatok is felfigyeltek rá, például a Hoffenheim.

„Decemberben szóban már mindenben megállapodtam a Feyenoorddal – idézi az Újpest honlapja a fiatal játékost. – Jólesett, hogy máshol is felfigyeltek a teljesítményemre, de nagyon jók az első benyomásaim a holland klubról, érzem a bizalmat, ezért is úgy éreztem korrektnek, ha én is tartom a szavam, mert ők is betartották az ígéreteiket."

Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója nem titkolta: abban, hogy végül ez a konstrukció valósult meg, és nem az Újpest számára előnyösebb hoffenheimi ajánlatra bólintottak rá, elsősorban a játékoson múlt.

„A Hoffenheim olyan ajánlatot tett, amely ismereteim szerint az Újpest történetének legmagasabb kivásárlási összegét tartalmazza – mondta Kovács. – Annak, hogy Krisztián nem a német klubot választotta, egyetlen oka volt: nem akarta megváltoztatni adott szavát, és többször is elmondta, hogy neki ez mindennél többet jelent (...) Mivel kényszeríteni senkit sem lehet az átigazolásra, és Simon Krisztián is előbb adta szavát a Feyenoordnak, mint ahogy a Hoffenheim ajánlatát megkaptuk, ő döntött úgy, hogy fél évre a holland klubot választja."

A témáról itt olvashat részletesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik