Mészöly Géza nem aggódik a távozók miatt

Vágólapra másolva!
2010.07.14. 09:07
null
Mészöly Géza bízik a fiatalokban (Fotó: Németh Ferenc)
Újpestről egymás után távoznak az előző szezonban alapembernek számító futballisták – kedden éppen Vaskó Tamás Videotonhoz szerződését jelentették be –, ám Mészöly Géza vezetőedző nem aggódik. Szerinte a fiatal tehetségeik megoldják a távozók pótlását.

– Sorra veszíti el alapembereit. Nincs kétségbeesve?
– Miért lennék? – kérdezett vissza Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője. – Tehetséges fiatalokkal dolgozhatok, ez minden edző álma. Nem akarok nagy szavakat használni, de van tíz olyan ifjú reménységünk, aki egy-két éven belül újra nagy csapattá teheti az Újpestet.

– Amikor az ember olvassa az Újpesttel kapcsolatos híreket, s látja, hogy kulcsjátékosok sora hagyja el a klubot, Kabát Péterrel kezdve, Dusan Vasziljevicsen át Vaskó Tamásig, akkor elgondolkodik, hogy ez most mellébeszélés, kötelező optimizmus, avagy mindez valóban a lelkéből jön.
– Akkor vegyük sorra. Kabát Péter igazi vérprofi, mind a meccseken, mind az edzéseken vezéregyéniség volt. Sajnálom a távozását, de Tisza Tibor legalább annyira értékes futballista, mint ő. Dusan Vasziljevics elment a középpályáról, éppen ott van a legtöbb ügyes gyerekünk, még magam sem tudom, ki kezd majd közülük a bajnoki rajton. A Fehérvárra szerződő Vaskó Tamás pótlása is megoldható. Azt mondom, ha a klubnak most pénzre van szüksége, akkor adjon el mindenkit, akiért jelentős összeg folyhat be. Nincs ezzel semmi gond, a futball üzlet, ezt nekem edzőként is tudomásul kell vennem. Itthon jelen pillanatban csak a Debrecen, a Videoton és a Győr hajlandó pénzt áldozni játékosokra, ha ők bejelentkeznek valakiért, akkor mi üzletelünk velük.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik