Visszatér Magyarországra a volt Fradi-irányító: Schultz a ZTE-ben

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 17:21
A Zalaegerszeg labdarúgócsapatát erősíti a közeljövőben a Fradi-tábor egyik volt kedvence, Schultz Levente a német harmadosztályú Wacker Burghausentől tér haza. A 32 éves középpályás két évre írt alá.
A burghauseni évek után Schultz a Zetében folytatja
Fotó: Imago
A burghauseni évek után Schultz a Zetében folytatja
A burghauseni évek után Schultz a Zetében folytatja
Fotó: Imago
A burghauseni évek után Schultz a Zetében folytatja

A kilencvenes évek végén az egyik legnagyobb tehetségnek tartott irányító rendkívüli sérülékenysége miatt nem tudta a neki jósolt pályát befutni. A ferencvárosi nevelésű középpályás megfordult itthon a Békéscsaba, a Siófok, a Vasas és a Honvéd csapatában, majd 2006-ban osztrák alacsonyabb osztályba igazolt, a St. Margarethenből szerződtette a Burghausen.

A Wackernél kulcsembernek és állandó kezdőnek számított, a 2008–2009-es szezonban 29 bajnokin kapott lehetőséget a 3. Ligában, három gólt lőtt, és öt gólpasszt adott. A Kicker idényvégi játékosrangsorában a 214. helyen végzett, 3.86-os átlaggal.

A zalaiakkal kapcsolatos hír, hogy két évvel meghosszabbította szerződését, így 2011 nyaráig a ZTE FC élvonalban szereplő labdarúgócsapatának játékosa marad a szlovén Matej Miljatovic.

„A szerződés aláírását hosszas tárgyalássorozat előzte meg, a végeredményt tekintve pedig mindkét fél elégedett lehet. A szakmai stábbal egyetértésben azt mondhatom, hogy Matejjel sokat erősödött a keretünk, hiszen a szlovén védő a hátsó alakzatunk egyik alapembere” – mondta a ztefc.hu-nak Dézsi Attila ügyvezető.

„Miljatovicra kéthetes kihagyás vár, ugyanis részleges külsőbokaszalag-szakadása van – tájékoztatott a játékos állapotáról Németh Ottó technikai vezető. – Szerencsére a sérülése annyira nem súlyos, de természetesen nem siettetjük a visszatérését, nehogy komplikációk lépjenek fel.”

Az osztrák Daniel Kogler hazatér, és az Ivica Vastic edzette Waidhofennél folytatja a ZTE helyett, a többi próbajátékos közül a balhátvéd Leon Panikvart tovább teszteli a szakmai stáb.

SCHULTZ LEVENTE HATALMAS GÓLJA 1:50-NÉL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik