Ha nem lesz befektető Angyalföldön, akkor a bennmaradás a cél

Vágólapra másolva!
2009.06.26. 13:30
A két újoncot, a Ferencvárost és a Pápát leszámítva már az összes NB I-es csapat megkezdte a felkészülést a 2009–2010-es labdarúgószezonra. Utolsóként csütörtökön a Vasas vágott bele a munkába. Az első tréningen számos fiatal játékos is dolgozott Mészöly Géza irányításával, hiszen hét saját nevelésű futballista csatlakozott újonnan a kerethez.
Mészöly Géza (jobbra) ismét edzést vezényel a Fáy utcában
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Mészöly Géza (jobbra) ismét edzést vezényel a Fáy utcában
Mészöly Géza (jobbra) ismét edzést vezényel a Fáy utcában
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Mészöly Géza (jobbra) ismét edzést vezényel a Fáy utcában

Csütörtökön megkezdte a felkészülést a Vasas. Az a néhány szurkoló, aki végignézte az első gyakorlást, azt hihette, hogy az ificsapat tréningjét figyeli, tudniillik megannyi fiatal legény dolgozott Mészöly Géza vezetőedző irányításával.

Szűcs Péter, Tulipán Ákos, Beliczky Gergő, Görgényi Dávid, Dékány Dániel, Cserpák Dániel és Matolcsi Marcell egyaránt a klub saját nevelésű játékosa, s a szakvezetőség úgy döntött, hogy tehetségük, szorgalmuk révén a felnőttcsapattal edzhetnek.

Hogy aztán bemutatkozhatnak-e az ősszel az élvonalban, az a háttérben hetek, sőt immár hónapok óta tartó tárgyalásoktól is függ.

Amint beszámoltunk róla, egy külföldi befektetői csoport kiemelkedő összeggel szállna be a korábbi hatszoros bajnok életébe, s vásárolna tulajdonrészt.

Ha ez az üzlet meghiúsul, a Vasas akkor is végigjátssza a szezont, tisztességes költségvetéssel, fiatalokra és néhány rutinos futballistára építve – a cél akkor a bennmaradás.

Biztató a piros-kék hívek számára, hogy a hosszú ideig sérült Lázok János és Petar Divics már együtt edzett a csapattal, miként ott volt még a lejárt szerződésű Sowunmi Thomas és a tavasszal kölcsönben szereplő Kovács Gábor is.

A Vasas egyébként az 1. fordulóban a Nyíregyháza ellen, idegenben kezdi majd a szezont.

Tekintse meg a Soproni Liga 2009–2010-es szezonjának sorsolását!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik