A Debrecen százezer eurót fizet a Kaposvárnak Oláh Lórántért

Vágólapra másolva!
2008.07.24. 10:01
Szerdán négy évre szóló szerződést írt alá a DVSC-TEVA-hoz Oláh Lóránt. A Kaposvárról érkező 28 éves támadó játékjogáért 100 ezer eurót (23 millió forintot) fizetett a Magyar Kupa-győztes a somogyiaknak, akik a csatár továbbadása esetén 30 százalékban részesednek az újabb vételárból.
Oláh Lóránt Debrecenben folytatja pályafutását
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Oláh Lóránt Debrecenben folytatja pályafutását
Oláh Lóránt Debrecenben folytatja pályafutását
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Oláh Lóránt Debrecenben folytatja pályafutását

Oláh Lóránt Kaposváron már bizonyított, gólerős, értékes futballista, aki a DVSC-nek is nagy hasznára lehet – mondta Herczeg András klubmenedzser a Nemzeti Sportnak, miután a Debrecen 23 millió forintnak megfelelő összegért megvásárolta Oláh Lórántot a Kaposvártól.

Magyarországon manapság szokatlan, hogy egy csapat megvásárol a másiktól egy futballistát. Debrecenben azonban nem ódzkodnak az efféle üzletektől. Tavaly nyáron Dorge Kouemaháért 60 millió forintot fizettek a Tatabányának, idén pedig több mint a háromszorosát kasszírozták érte, miután eladták a német Duisburgnak.

A legutóbbi szezonban 16 gólt szerző Oláh Lóránt a ZTE elleni hétvégi bajnoki nyitányon pályára léphet új együttesében, a jövő heti, a Sahtyor Karagandi ellen esedékes UEFA-kupa-selejtezőn azonban nem – a DVSC továbbjutása esetén a második selejtezőkörben viszont már számolhat vele a szakmai vezetőség.

A debreceniekhez kapcsolódó hír, hogy a sérüléssel bajlódó vagy műtött játékosok közül a részleges combizomszakadást szenvedő kapus, Vukasin Polekszics már csatlakozott a kerethez.

Mészáros Norbert bokája is terhelhető, a védő csütörtöktől végezhet teljes értékű munkát, a porcműtéten áteső csapatkapitánynak, Sándor Tamásnak azonban erre még két hetet várnia kell.

A keresztszalag-szakadással műtött csatár, Faggyas Milán csak egy hónap elteltével gyakorolhat csapattársaival, Máté Péter (ugyanilyen sérülés után) viszont már elkezdte a rehabilitációs edzéseket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik