Ha nehezen is, de nyert az MTK, és továbbra is vezeti a mezőnyt

Vágólapra másolva!
2008.05.09. 21:30
Gyatrán kezdte a mérkőzést a bajnoki címért versenyben lévő MTK Budapest. A középmezőnyben tartózkodó Nyíregyháza Spartacus több veszélyes támadást is vezetett, ám egy szerencsés találat következtében a vendégek jutottak előnyhöz, majd a második félidő elején - lesről - Urbán Gábor állította be a 2–0-s végeredményt.
Az MTK hozta a kötelezőt Nyíregyházán
Fotó: Szolnoki László
Az MTK hozta a kötelezőt Nyíregyházán
Az MTK hozta a kötelezőt Nyíregyházán
Fotó: Szolnoki László
Az MTK hozta a kötelezőt Nyíregyházán


A Vasas elleni vereséget követően kizárólag a győzelem volt elfogadható az MTK Budapesttől, különösen azért, mert a fordulóban szabadnapos DVSC-TEVA játék nélkül kapta a három pontot, így már a játéknap előtt átvette a vezetést a tabellán.

Ráadásul a debreceniek három góllal javítottak is a gólkülönbségükön, amely a bajnoki címért zajló a kiélezett küzdelemben még különös jelentősséggel is bírhat. Zárójelben jegyezzük meg, a kék-fehérek az utolsó játéknapon már nem lépnek pályára, vagyis a három pont számukra is garantált, míg a Loki az Újpestet fogadja.

Nos, a Nyíregyháza ellen nagy jóindulattal sem lehetett egy bajnoki címre pályázó csapatnak nevezni a kék-fehéreket, mivel a hazaiak fertályóra elteltével négyszer is veszélyeztették a fővárosiak kapuját, míg a vendégektől csupán egy satnya Urbán Gábor lövésre tellett. Közvetlenül az MTK vezetőgólja előtt is Hegedűs Tibor hatalmas bombáját kellett hárítania Végh Zoltánnak. Az ellentámadásból Kanta József betalált, ám ehhez kellett a piros-kék védelem totojázása is. Az első félidő alapján tehát az MTK szerencséjének köszönhette a vezetést.

A folytatásban pedig Fehér Gyula partjelzőnek az újabb gólt. A mérkőzés 51. percében Pollák Zoltán középre emelt labdájánál ugyanis Urbán Gábor lesen állt, és igaz, hogy nem avatkozott játékba, ám néhány másodperccel később igen, így az asszisztensnek illett volna felemelnie a zászlaját. Ezzel a tévedéssel aztán el is dőlt a mérkőzés, bár a hazaiak Zabos Attila beállását követően veszélyesebben futballoztak.

No és durvábban is, persze ez nincs összefüggésben a 28 esztendős középpályás pályára lépésével. A piros-kékek csupán Arany Tamás jóindulatának köszönhették, hogy Bagoly Gábor és Yves Mboussi nem kapott piros lapot egy-egy alattomos szabálytalanság után.

Győzelmével az MTK Budapest visszavette a vezetést a tabellán.

SOPRONI LIGA

Helyszín: Nyíregyháza
Nézőszám: 6000
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Kelemen A., Fehér Gy.

A KEZDŐCSAPATOK
NYÍREGYHÁZA MTK BUDAPEST
33 Lazareanu 1 Végh
19 Zaleh 15 Horváth L.
26 Bagoly 20 Lambulics
18 Mboussi 16 Pintér Á.
24 Perényi 24 Pollák
17 Hegedűs T. 17 Zsidai
27 Ramos 2 Pátkai
12 Miskolczi 7 Kulcsár T.
21 George 19 Kanta J.
10 Lippai 13 Hrepka
28 Dosso 28 Urbán
Menedzser: Szakmai igazgató:
Révész Attila Garami József
Gólszerző(k): Kanta J. (29.), Urbán (51.)
Csere: 21 George helyett 11 Granát (57.), 19 Zaleh helyett 5 Zabos (64.), 17 Hegedűs T. helyett 9 Vukadinovics (74.), ill. 7 Kulcsár T. helyett 6 Szabó Á. (a szünetben), 13 Hrepka helyett 8 Kecskés (86.)
Sárga lap: Miskolczi (42.), Ramos (52.), ill. Pollák (42.), Zsidai (85.), Kecskés (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik