Urbán négy gólt rúgott, az MTK magabiztosan, 5-1-re nyert Sopronban

Vágólapra másolva!
2007.11.29. 17:05
A listavezető MTK 5-1-re nyert az FC Sopron vendégeként a labdarúgó NB I 15. fordulójának csütörtökre halasztott találkozóján. Urbán Gábor négy gólt rúgott, megismételte a debreceni Dorge Kouemaha teljesítményét, aki a Tatabánya ellen volt négyszer eredményes.
Urbán Gábor parádézott Sopronban
Pluzsik Tamás
Urbán Gábor parádézott Sopronban
Urbán Gábor parádézott Sopronban
Pluzsik Tamás
Urbán Gábor parádézott Sopronban

LABDARÚGÓ NB I., 15. FORDULÓ

FC SOPRON-MTK 1-5 (1-2)


Helyszín: Sopron
Nézőszám: 400
Játékvezető: Mészáros I.
Asszisztensek: Viszokai, Szabó P.
FC SOPRON MTK
1 Takács T. 1 Végh Z.
71 Farkas A. 22 Rodenbücher
15 Pocuca 20 Lambulics
33 Sifter 27 Pintér Á.
19 Fehér Z. 24 Pollák
3 Galliano 7 Kulcsár T.
17 Csontos 6 Szabó Á.
91 Dancs 2 Pátkai
10 Györök 21 Bori
26 Tchana 28 Urbán
9 Belics 19 Kanta J.
Edző: Szakmai igazgató:
Vincenzo Cosco Garami József
Gólszerző: Urbán (13., 20., 65. - 11-esből, 91.), Tchana (45+1), Sifter (74., öngól)
Csere: Györök helyett 22 Freud (36.), Kanta helyet 6 Szabó (52.) , Dancs helyett 14 Aquino (63.), Kulcsár helyett 9 Pál (64.), Rodenbücher helyett Vági (80.), Galliano helyett Horváth T. (85.)
Sárga lap: Galliano (32.), Fehér (60.)

A kezdés előtt derült ki, hogy korábbi hírekkel ellentétben mégsem távozott az FC Soprontól Vincenzo Cosco, az együttes olasz vezetőedzője. A szerdai tréning előtt Giovanni Melchiorre erőnléti edző és a kapusedző, Jaskó Zoltán elbúcsúzott a játékosoktól, és elhagyta a klubot.

Vincenzo Cosco az MTI-nek elárulta, tartozik ennyivel a csapatnak, ám az MTK elleni bajnoki mérkőzés újrajátszása során Végh Tibor irányította a gárdát.

További hír még a soproni csapattal kapcsolatban, hogy a fizetéselmaradások miatt elképzelhető, hogy a játékosok nem lépnek pályára a szombati, a Tatabánya elleni Ligakupa-találkozón.

A hétfőn este a havazás miatt félbeszakadt találkozó csütörtöki újrajátszását az MTk kezdte jobban, beszorította ellenfelét és 20 perc után már 2-0-ra vezetett. Mindkét alkalommal Urbán talált a kapuba, először egy higgadt, majd egy szép megoldás végén volt eredményes.

A soproniak alig jutottak el az ellenfél térfelére, így meglepetést jelentett, hogy a lefújás előtt Tchana remek cselek után szépített.

A szünet után is a vendég kék-fehérek voltak aktívabbak, Urbán, majd Bori lövését kellett bravúrral hárítania a hazai kapusnak. A soproniak lelkesen küzdöttek, de különösebb veszélyt nem jelentettek.

A játékrész közepén Farkas szabálytalansága után az MTK büntetőhöz jutott, Urbán pedig megszerezte harmadik gólját. A listavezető újra két gólos előnyre tett szert, meglepő lett volna, ha ezután még „feltámad” a Sopron.

A 74. percben Sifter balszerencsés megmozdulása után pedig már a minimális reményét is elveszítette a hazai gárda, míg az MTK elkönyvelhette az újabb három pontot. A végén Urbán Gábor feltette a koronát csütörtöki teljesítményére, negyedszer is legyőzte a hazai kapust!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik