Oláh Lóránt közelről szerzett gólja három pontot ért a hazaiaknak

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 20:48
A papírformának megfelelően a legutóbbi körben az akkori listavezető Honvédot legyőző Kaposvár begyűjtötte a három pontot a Vasas ellen a labdarúgó NB I 12. fordulójában. Az egyetlen gólt Oláh Lóránt szerezte az 58. percben.

12. FORDULÓ

KAPOSVÁR-VASAS 1-0 (0-0)
KAPOSVÁR VASAS
1 Milinte 33 Németh G.
21 Graszl K. 27 Balog Zs.
28 Zahorecz 5 Pandur
26 Grúz 21 Tóth A.
3 Pintér A. 7 Kiss K.
10 Leandro da Silva 23 Kincses
25 Maróti 10 Pavicsevics
22 Vasziljevics 11 Lázok
5 Szakály P. 6 Somorjai
14 Oláh 31 Mundi
9 Alves 30 Sowunmi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Prukner László Mészöly Géza
Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Bede
Asszisztensek: Farkas B., Butkai

Gólszerző(k): Oláh (58.)
Csere: Maróti helyett Suljics (79.), Szakály Péter helyett Szakály D. (89.), Alves helyett Mező (90.), ill. Somorjai helyett Németh N. (59.), Mundi helyett Piller (68.), Lázok helyett B. Tóth (81.)
Sárga lap: Grúz (64.), Zahorecz (91.), ill. Tóth A. (47.), Mundi (53.)

Tavaly az első fordulóban mérkőzött Kaposváron a két együttes és meglepetésre a vendégek nyertek 1-0-ra Tóth András góljával. A hazaiak mindenképpen törleszteni akartak, míg az angyalföldiek a hetek óta tartó rossz eredmények után akartak némi vigaszt nyújtani szurkolótáboruknak.

A találkozó elején mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, igaz igazán jelentős ziccert nem alakítottak ki a csapatok. A 14. percben már vezetést szerezhettek volna a hazaiak, de Alves közelről a kimozduló Németh Gáborba lőtt. Ezt követően távoli lövéseket láthatott a közönség: a kaposváriaknál Vasziljevics és Leandro, míg a piros-kékeknél Lázok próbálkozott.

A szünet után Tóth és Mundi kapott sárga lapot, majd az 58. percben jött a Prukner-gárda vezető gólja. Pintér bal oldali beadását Graszl 6 méterről a kapufára fejelte, de a kipattanót nem tudták „eltakarítani” a védők, így Oláh 1 méterről a kapuba talált.

Mészöly Géza, a vendégek vezetőedzője ezután cserékkel próbálta frissíteni csapatát, Németh Norbert és Piller lépett pályára. A 69. percben Sowunmi közelről fejelt az oldalhálóba, pedig akár egyenlíthetett is volna.

Három perccel később Oláh fejesét hárította bravúrral Németh, vagyis a hazaiak egyáltalán nem adták fel a támadás lehetőségét. A hajrában már egyik csapat sem talált a kapuba, így a Kaposvár fontos három pontot szerzett. A Vasas azonban egyre nehezebb helyzetbe kerül, hiszen utoljára augusztus 20-án szerzett három pontot, azóta legfeljebb döntetlent ért el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik