Nem tudta megnyerni a kelet-magyarországi rangadót a Debrecen

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 16:43
Újabb két ponttal nőtt a címvédő Debrecen hátránya az éllovas Bp. Honvédhoz képst a labdarúgó NB I-ben, miután a 9. forduló első vasárnapi mérkőzésén a DVSC erejéből csak 1-1-es döntetlenre futotta a Nyíregyháza otthonában. Ez volt Miroslav Beranek vezetőedző csapatának második döntetlenje ebben az évadban. A Spartacus már a 9. percben megszerezte a vezetést a kameruni Menougong George révén, míg a Loki gólját a csereként beállt Kerekes Zsombor szerezte a 65. percben. A nézőtéren kisebb zavargások is előfordultak, de a játékot mindez nem zavarta.
Dzsudzsák Balázs (jobbra) sokat lőtt, de egyszer sem talált, Menougong George viszont egyszer eredményes volt
Czeglédi Zsolt
Dzsudzsák Balázs (jobbra) sokat lőtt, de egyszer sem talált, Menougong George viszont egyszer eredményes volt
Dzsudzsák Balázs (jobbra) sokat lőtt, de egyszer sem talált, Menougong George viszont egyszer eredményes volt
Czeglédi Zsolt
Dzsudzsák Balázs (jobbra) sokat lőtt, de egyszer sem talált, Menougong George viszont egyszer eredményes volt

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA (NB I)


A KEZDŐCSAPATOK:
NYÍREGYHÁZA DEBRECEN
33 Lazareanu 12 Balogh J.
6 Ambrusz 6 Takács
26 Bagoly 16 Komlósi
23 Cséke 17 Mészáros N.
3 Cornaci 4 Leandro
9 Vukadinovics 27 Demjén
17 Hegedűs T. 5 Vukmir
5 Zabos 19 Dzsudzsák
12 Miskolczi 30 Kiss Z.
7 Montvai 10 Kouemaha
21 George 26 Sidibe
Menedzser: Vezetőedző:
Révész Attila Miroslav Beránek

Gólszerző: George (9.), Kerekes (65.)
Csere: Montvai helyett Minczér (70.), George helyett Rojas (76.), Miskolczi helyett Lippai (86.), ill. Demjén helyett Dombi (a félidőben), Takács helyett Kerekes (56.), Leandro helyett Czvitkovics (82.)
Sárga lap: George (30.), Cséke (63.), Hegedűs (68.) ill. Vukmir (17.), Takács (26.)

A Soproni Liga 9. fordulójának rangadóján a Nyíregyháza fogadta a Debrecent. Igazi presztízsharcnak ígérkezett a találkozó, a keleti rangadó mindkét résztvevője kiemelten kezelte a rivális elleni mérkőzést.

Bár az összecsapás előtt a harmadik helyen álltak a vendégek a tabellán, nem remekeltek a szezon eddigi 8 fordulójában, kétszer is vesztesen hagyták el a játékteret. Ahhoz, hogy lépést tartsanak az éllovas Honvéddal és a második helyezett Fehérvárral, mindenképpen szükségük volt a nyíregyházi három pontra.

A hazaiak, bár a találkozó előtt a középmezőnyben foglaltak helyet, a kiesőzónától mindössze öt pontra álltak, és a nyírségi szurkolók otthon csak a győzelmet tartják elfogadhatónak.

A mérkőzést a Debrecen kezdte agilisabban, Sidibe többször is célba vette Lazareanu kapuját, gólt mégis az ellenfél szerzett. Egy lecsúszott Montvai lövésbe George tette bele a lábát az ötös vonalán, már a 9. percben előnybe kerültek a nyírségiek.

A találat után ismét a piros-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Dzsudzsák aktívan vette ki a részét csapata támadójátékából, ám lövései rendre elkerülték a hazai kaput.

A második félidőben nem változott a játék képe, ezúttal azonban góllá érett a debreceniek nyomása. A csereként beállt Kerekes vette be Lazareanu kapuját, ezzel új lendületre kapott a vendég gárda.

Mindent elkövettek a piros-fehérek, hogy győztesen vonulhassanak le a pályáról, ám ez már nem sikerült a hátralévő játékidőben.

A Nyíregyháza elégedett lehet az eredménnyel, ellenfelük sokkal közelebb állt a sikerhez.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Debrecen – bár lehet, ideiglenesen – fellépett a dobogó második fokára, míg a nyírségiek a Kaposvárral és a Győrrel egyaránt 12 ponttal állnak a tabellán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik