Lengyel Ferencnek nem sikerült teljesítenie, amit korábban vállalt

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 20:26
Egyelőre nincs információnk arról, hogy Lengyel Ferenc marad-e a Paks csapatának vezetőedzője. A szakvezetőnek ugyanis a REAC és a Sopron elleni két mérkőzésen összesen három pontot kellett volna szereznie a zöld-fehérekkel, azonban miután 2-0-s hazai vereséget szenvedett a Paks a rákospalotaiaktól a 8. fordulóban, most „csak” 1-1-es döntetlenre volt képes Sopronban. Ez ugyebár egy pont, nem pedig három, kérdés, hogy az ultimátum valóban ultimátum volt-e. A döntést vasárnap hozzák meg a paksi vezetők.
Lengyel Ferenc magánya a kispadon
Lengyel Ferenc magánya a kispadon
Lengyel Ferenc magánya a kispadon
Lengyel Ferenc magánya a kispadon

LABDARÚGÁS, SOPRONI LIGA

A KEZDŐCSAPATOK:
SOPRON PAKS
55 Varga Z. 1 Kovács A.
71 Farkas A. 2 Molnár Z.
33 Sifter 73 Éger
19 Fehér Z. 3 Salamon
7 Károlyi S. 14 Hanák
17 Csontos 10 Kiss T.
66 Pintér Z. 26 Tamási G.
91 Dancs 6 Zováth
85 Ködöböcz 9 Csehi
26 Tchana 20 Buzás
9 Belic 8 Márkus
Edző: Vezetőedző:
Détári Lajos Lengyel Ferenc

Gólszerző: Sira(83.), ill. Éger (76.)
Csere: Dancs helyett Birtalan (56.), Ködöböcz helyett Zana (60.), Tchana helyett Sira (64.), ill. Csehi T. helyett Balaskó (68.), Tamási G. helyett Báló (68.), Buzás helyett Vári (92.)
Sárga lap: Károlyi S. (23.), Belic (43.), Ködöböcz (59.), Pintér Z. (84.), ill. Kovács A. (43.), Tamási G. (65.), Báló (77.), Hanák (90.)

Alsóházi rangadón fogadta a Sopron a Paksot a Soproni Liga 9. fordulójában. Mindkét csapat a javítás szándékával indult harcba, Détári Lajos csapat ugyanis az előző játéknapon Székesfehérvárott kapott ki 2-0-ra, míg a Paks ugyanilyen különbséggel maradt alul hazai környezetben a REAC ellen.

Más szempontból is nagy jelentősége volt az összecsapásnak, hiszen a soproniak kispadján Détári Lajosban minden bizonnyal égett a vágy, hogy bizonyítsa kvalitását a klub új olasz tulajdonosai számára, míg a vendégeknél a saját magának ultimátumot adó Lengyel Ferencnek úgy kellett a győzelem, mint egy falat kenyér.

A nagy tét egy kissé talán rá is nyomta a bélyegét az első félidőre. Kevés helyzet akadt ugyanis, de azért becsülettel gyűrték egymást a csapatok.

A Sopron tűnt kezdeményezőbbnek és több helyzetet is alakított ki, ezek azonban rendre kimaradtak. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy óriási hazai nyomásról, gólhelyzetek tömkelegéről sem számolhatunk be.

A Paks kontrákra rendezkedett be, de mindössze három-négy valamirevaló támadást sikerült vezetnie, a hazai középpályások, s főleg Pintér Z. ugyanis nagyszerűen szűrte meg a zöld-fehérek próbálkozásait.

A második félidő kiegyenlített játékot és egy-egy gólt hozott. A vendégek részéről Éger László szerzett vezetést, de a csereként beálló Zana Norbert szabadrúgása után Sira István egyenlített. Sira Zana 35-40 méteres szabadrúgását csúsztatta fejjel a vendégek kapujába.

A döntetlen egyik csapat számára sem elegendő, így továbbra is a kiesés elkerüléséért küzdhet a Sopron és a Paks. A vendégek vezetőedzője, Lengyel Ferenc habár az önmaga által kitűzött ultimátumot nem teljesítette, a mérkőzés után nem mondott le.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik