Takács Marcell jó csere volt, mivel egy perc alatt gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 18:10
Továbbra is győzelem nélkül szerénykedik a tabella utolsó helyén a Tatabánya, miután csak döntetlent ért el hazai pályán a DVTK ellen. Csekély vigaszt jelenthet Borbély László csapatának, hogy a kék-fehérek megszerezték első pontjukat. A diósgyőriek sem állnak jobban, hiszen a Pajkos-gárda sem nyert még mérkőzést ebben a szezonban.
Filó Tamás (balra) és Halidou Douva párharca
Mirkó István
Filó Tamás (balra) és Halidou Douva párharca
Filó Tamás (balra) és Halidou Douva párharca
Mirkó István
Filó Tamás (balra) és Halidou Douva párharca

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA


A KEZDŐCSAPATOK
TATABÁNYA DIÓSGYŐR
18 Polekszics 26 Köteles
2 Pastva 18 Farkas N.
14 Balogh B. 33 Hegedűs
6 Filó 81 Katona
25 Németh A. 3 Elek
27 Kriston 8 Vitelki
30 Weisz 6 Ebala
3 Balogh Z. 23 Sipeki
5 Hajdú 19 Lipusz
10 Pérez 9 Simon
12 Kozak 14 Douva
Vezetőedző: Vezetőedző:
Borbély László Pajkos János

Gólszerző: Takács M. (75.), Hajdú (80.), ill. Simon A. (4.), Douva (40.)
Csere: 14 Balogh B. helyett 21 Dienes, 30 Weisz helyett 99 Sándor I. (mindkettő a szünetben), 12 Kozak helyett 11 Takács M. (74.), ill. 6 Ebala helyett 15 Leo (a szünetben), 19 Lipusz helyett 24 Navarrete (65.)
Sárga lap: Balogh Z. (54.), Pérez (90+1.), ill. Navarrete (66.), Farkas N. (87.)

Meglehetősen szokatlan időpontban, pénteken délután rendezték a Soproni Liga 9. fordulójának nyitó mérkőzését, melyen a mezőny két nyeretlen együttese lépett pályára. A korai kezdés oka, hogy a hétvégén, Tatabányán rendezik az atlétikai országos bajnokságot, és mivel a szövetség az eseményre majd’ egy esztendeje kibérelte a pályát, a labdarúgó klubnak más időpontot kellett keresnie.

Talán jobb megoldásnak tűnt volna, ha a két csapat felcseréli a pályaválasztói jogot, mert így még az az ezer szurkoló sem ment ki a stadionba, akik egyébként kitartanak a pocsék teljesítményt nyújtó gárda mellett. A klub vezetői azonban a pénteki játéknap mellett döntöttek, mivel azonban a Tatabánya nem rendelkezik villanyvilágítással, csak délután kerülhetett sor a bajnokira.

Nos, nem sokat veszítettek, akik lemaradtak a találkozóról, hiszen a két rossz formában futballozó együttes nem bírt egymással. A Diósgyőr már a negyedik percben vezetést szerzett, miután a tatabányai Filó Tamás szerencsétlen mozdulatát követően Simon Attila betalált.

Ezt követően az első félidőben jóformán semmit nem csináltak a játékosok. Pontosabban semmi jót, ugyanis csak rossz átadásokkal, pontatlan indításokkal és némi kocogással múlatták az időt. A játékrész végén úgy tűnt, eldőlt a három pont sorsa, miután a borsodiak kétgólosra növelték előnyüket.

A második félidő elején annyiban változott a játék képe, hogy a csapatok több helyzetet alakítottak ki, melyben elsősorban a vendégek jeleskedtek. A hazaiak továbbra sem tornáztatták meg Köteles Lászlót. A DVTK kapusának mindössze egyszer kellett izgulnia, de a lehetőségből nem szereztek gólt a hazaiak.

Aztán fertályórával a mérkőzés vége előtt alaposan megváltozott a játék képe. Borbély László, a Tatabánya edzője pályára küldte Takács Marcellt, aki egy perc elteltével szépített. A gól megzavarta a vendégcsapatot, és fellelkesítette a hazaiakat, hiszen a kaput csak elvétve eltaláló kék-fehérek öt perc elteltével egyenlítettek is.

Összességében a vendégek közelebb álltak első győzelmük megszerzéséhez, de figyelmetlenségeik miatt újabb, immár hatodik döntetlenjükkel kellett megelégedniük. A tatabányaiak megszerezték első pontjukat a bajnokságban, bár ez semmit sem segít keserves helyzetükön.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik