Kiesési rangadó Tatabányán: összecsap a két nyeretlen csapat

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 14:24
A szokásoktól eltérően ezúttal két meccset játszanak pénteken a labdarúgó NB I-ben. Előbb a két kiesésre álló csapat, a Tatabánya és a Diósgyőr csap össze, majd a listavezető Honvéd fogadja a Zalaegerszeget.
Áprilisban gólzáport rendeztek a csapatok: 5-3-ra nyert a Tatabánya
Áprilisban gólzáport rendeztek a csapatok: 5-3-ra nyert a Tatabánya
Áprilisban gólzáport rendeztek a csapatok: 5-3-ra nyert a Tatabánya
Áprilisban gólzáport rendeztek a csapatok: 5-3-ra nyert a Tatabánya

Bár a Tatabánya és a Diósgyőr is nyeretlen nyolc forduló után, utóbbi csapat valamivel kellemesebb helyzetben van, hiszen ők legalább öt döntetlenjüknek köszönhetően nincsenek leszakadva. A Komárom-Esztergom megyeiek ellenben az összes bajnokijukat elvesztették.

A hazaiaknál nem csak a 24 gólt kapó védelemmel van gond, hanem a támadójáték is akadozik, jellemző, hogy a hat rúgott találat közül három a középső védő, Filó Tamás nevéhez fűződik. Most azonban Borbély László bízik benne, hogy a Pérez, Kozak csatárkettős eredményesen veszi fel a küzdelmet a vendégvédelemmel.

A diósgyőriek mestere, Pajkos János a legjobb csapatát küldheti pályára.

A Bp. Honvédnál nincsenek ilyen gondok, mint az előbb említett két csapatnál, ugyanis a kispestiek nyolc forduló után a tabella élén állnak. A kispestieknél a sérült Dobos és Palásthy mellett az eltiltott Genito is hiányzik, a zalaiakat ellenben nagy veszteség érte a héten, hiszen távozott a gólvágójuk, Waltner Róbert.

A volt válogatott támadó az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt, és távozása után Szlavko Petrovics vezetőedző várhatóan Meyét jelöli a kezdőcsapatba Pekic ékpárjaként.

A zalaegerszegi szakvezetőnek ugyan sérülés nem nehezíti a dolgát, ellenben Polgar és Máté három sárga lap miatt kihagyni kényszerül az összecsapást. Jó hír azonban, hogy Sorin Botis már leülhet a kispadra.

NB I, 9. FORDULÓ

TATABÁNYA-DIÓSGYŐR
Tatabánya, vezeti: Solymosi (Takács G., Lémon)
Tatabánya
18 Polekszics- 2 Pastva, 66 Farkas V., 6 Filó, 25 Németh A.- 27 Kriston, 30 Weisz, 3 Balogh Z., 5 Hajdú- 10 Pérez, 12 Kozak.
Vezetőedző: Borbély László.
Diósgyőr:
26 Köteles- 18 Farkas N., 33 Hegedűs Gy., 81 Katona, 3 Elek- 8 Vitelki, 6 Ebala, 23 Sipeki, 19 Lipusz- 9 Simon A., 14 Douva.
Vezetőedző: Pajkos János
BP. HONVÉD-ZTE
Bozsik-stadion, vezeti: Iványi Z. (Medovarszki, dr. Vári)
Bp. Honvéd:
1 Tóth I.- 36 Schindler, 5 Benjamin, 20 Szmiljanics, 3 Tóth B.- 31 Berdó, 14 Vincze G., 22 Bárányos, 7 Ivancsics- 21 Hercegfalvi, 18 Abraham.
Vezetőedző: Supka Attila.
ZTE
1 Babalj- 2 Dudics, 3 Kádár, 22 Miljatovic, 4 Vulin- 8 Tóth Z., 7 Molnár B., 10 Davidov, 20 Tóth N.- 21 Meyé, 11 Pekic.
Vezetőedző: Szlavko Petrovics.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik