Rutin kontra fiatalos lendület, Pakson lehet éllovas az MTK

Vágólapra másolva!
2007.07.28. 14:04
Szombaton kora estére megszerezheti az első helyet a labdarúgó NB I-ben a legutóbbi szezonban ezüstérmes MTK, amelynek fiatalokkal teletűzdelt csapata a rutinos játékosokat felvonultató Paks vendége lesz. Ha Garami József együttese legalább 2-1-re nyer, akkor vasárnapig mindenképpen éllovas lesz.
Pakson vendégeskedik az MTK
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Pakson vendégeskedik az MTK
Pakson vendégeskedik az MTK
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Pakson vendégeskedik az MTK


A mai napon három újabb találkozóval folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulója, a pályára lépő hat együttes közül öt gárda első pontjait szerezheti meg.

Igaz, a Nyíregyháza nem szerepelt az első körben, így az újoncnak a múlt héten lehetősége sem volt erre. A nyírségiek riválisa, a Tatabánya, valamint a másik párban pályára lépő Diósgyőr és Siófok vereséggel rajtolt, miként a Paks is

A paksi találkozó kiemelkedhet a mai programból, ehhez persze a hazaiak jó teljesítményére is szükség lesz. A magyar bajnokokat (Molnár, Éger, Salamon, Tököli) felvonultató zöld-fehérek a nyitó körben 1-0-s vezetés után 3-1-re kikaptak Zalaegerszegen, így most mindenképpen javítaniuk kell.

Lengyel Ferenc együttesének reményeit növelheti, hogy a 2006-2007-es szezonban 3-1-re múlták felül a fővárosi kék-fehéreket, pedig akkor még Éger, Tököli és a korábbi tatabányai gólvágó Márkus sem volt az együttes tagja.

Az MTK vasárnap magabiztosan, 2-0-ra győzte le a Fehérvár FC-t, vagyis egyelőre száz százalékos a mérlege, lévén a múlt héten az UEFA-kupában is sikeresen rajtolt. Eddig csak hazai körülmények között szerepeltek Kanta Józsefék, a következő napokban azonban kétszer is idegenben kell bizonyítaniuk.

A paksi találkozó a bajnoki pontok mellett önbizalom szempontjából is kiemelten fontos, hiszen csütörtökön következik az örményországi UEFA-kupa visszavágó, amelyre sikerélménnyel a tarsolyában utazna a fővárosi együttes.

Diósgyőrben csak a győzelmet tartják elfogadhatónak, hiszen a bajnok Debrecentől elszenvedett „papírforma-vereség” után az újonc Siófok ellen nem megengedhető a botlás.

Pajkos János vezetőedző gárdája a szomszédvár-rangadón időnként már mutatta, ebben a bajnokságban is a középmezőny tagja lehet, míg az újonc egy félidő után még 2-0-ra vezetett az Újpest ellen. Vagyis ma este szoros csata várható, de nagy meglepetés lenne, ha elmaradna a hazai siker.

A Tatabánya a nyitó körben gyorsan kétgólos hátrányba került Angyalföldön, s a gyors szépítés ellenére sem tudta igazán megnehezíteni a Vasas dolgát.

Ma mindenképpen ponto(ka)t kell szereznie ahhoz a gárdának, ha nem akar azonnal a kiesőjelöltek közé kerülni, de a feladat egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. Az újonc Nyíregyháza már az NB II-ben is bizonyította, masszív és erős csapat, és a szurkolók remélik, a nyári edzőváltás (Gálhidi Györgyöt Tajti József váltotta) nem befolyásolja negatívan a szereplést.

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ

PAKS-MTK

Helyszín: Paks
Játékvezető: Sápi
Asszisztensek: Vígh, Forgács
KEZDŐCSAPATOK:
PAKS MTK
1 Kovács 1 Végh
2 Molnár 15 Horváth L.
73 Éger 20 Lambulics
3 Salamon 27 Pintér Á.
14 Hanák 24 Pollák
10 Kiss T. 21 Bori
6 Zováth 17 Zsidai
16 Heffner 2 Pátkai
7 Baló 9 Pál
99 Horváth F. 19 Kanta J.
8 Márkus 28 Urbán
Vezetőedző Vezetőedző
Lengyel Ferenc Garami József

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ

TATABÁNYA-NYÍREGYHÁZA

Helyszín: Tatabánya
Játékvezető: Veizer
Asszisztensek: Tompos, Berettyán
KEZDŐCSAPATOK:
TATABÁNYA Nyíregyháza
18 Polekszics 22 Erdélyi
66 Farkas V. 19 Zaleh
21 Dienes 26 Bagoly
6 Filó 6 Ambrusz
79 Megyesi 3 Cornaci
27 Kriston 18 Sava
3 Balogh Z. 17 Hegedűs T.
7 Ughy 10 Lippai
5 Hajdú N. 5 Zabos
11 Takács M. 8 Moldovan
83 Nógrádi 7 Montvai
Vezetőedző Vezetőedző
Mészáros Ferenc Tajti József

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ

DIÓSGYŐR-SIÓFOK

Helyszín: Diósgyőr
Játékvezető: Szilasi
Asszisztensek: Takács, Fehér
KEZDŐCSAPATOK:
DIÓSGYŐR SIÓFOK
1 Köteles 1 Hegedűs L.
18 Farkas N. 20 Miklósvári
33 Hegedűs Gy. 7 Kuttor
13 Vámosi 4 Forgács
3 Elek 3 László A.
21 Rebecsák 9 Homonyik
8 Vitelki 6 Tusori
81 Katona 11 Kanta Sz.
19 Lipusz 13 Nagy L.
14 Douva 17 Melczer
9 Simon 15 Fülöp
Vezetőedző Vezetőedző
Pajkos János Botos Antal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik