Továbbra is lendületben maradt a kupagyőztes kispesti együttes

Vágólapra másolva!
2007.05.12. 19:33
Folytatta remek tavaszi szereplését az újdonsült Magyar Kupa-győztes Bp. Honvéd együttese a labdarúgó NB I-ben. Supka Attila együttese a 28. fordulóban Pakson győzött 2-1-re Igor Bogdanovics két találatával, és feljött a hetedik helyre a tabellán. A Tolna megyeieknél Csehi fejjel volt eredményes. Lengyel Ferenc csapata továbbra sem lehet nyugodt, nincs ugyanis messze a kiesőzónától.
Igor Bogdanovicsot köszöntik a társak ? megérdemelte, hogy ünnepeljék
Igor Bogdanovicsot köszöntik a társak ? megérdemelte, hogy ünnepeljék
Igor Bogdanovicsot köszöntik a társak ? megérdemelte, hogy ünnepeljék
Igor Bogdanovicsot köszöntik a társak ? megérdemelte, hogy ünnepeljék

LABDARÚGÓ NB I


A KEZDŐCSAPATOK
PAKS BP. HONVÉD
1 Kovács A. 11 Tomic
2 Molnár Z. 2 Mogyorósi
3 Salamon 6 Pomper
4 Benedeczki 79 Genito
14 Hanák 23 Vincze Z.
83 Belényesi 9 Dobos
26 Tamási G. 5 Benjamin
6 Zováth 25 Szabó T.
9 Csehi 7 Ivancsics
99 Horváth F. 55 Bogdanovics
16 Heffler 21 Hercegfalvi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Lengyel Ferenc Supka Attila

Gólszerző(k): Csehi (31.), ill. Bogdanovics (22., 63.)
Csere: Hercegfalvi helyett Koós (46.), Ivancsics helyett Diego (46.), Diego helyett Abraham (61.)
Sárga lap: Heffler (29.), Zováth (44.), ill. Bogdanovics (66.)


Az újdonsült kupagyőztes Honvéd a kiesés rémétől veszélyeztetett Paks otthonába látogatott. Tegyük hozzá, a két gárda között mindössze három pont a különbség a tabellán, ám a fővárosiak tavasszal egyenesen parádéznak, így inkább ők voltak a találkozó esélyesei. Az persze más kérdés, hogy mennyit vett ki a venégekből a hétközi hosszabbításos kupadöntő, illetve az azt követő ünneplés, illetve milyen motivációt jelent a hazaiak számára a kieséstől való félelem.

A fáradtság eleinte nem látszódott a vendégeken, akik bátran kezdtek: először Vincze, majd Hercegfalvi próbálkozott az első tíz percben, amelyre csak Belényesi válaszolt, s fejelt kétszer is kapura. Az pedig egészen biztos, hogy Bogdanovics nem fáradhatott el a kupadöntőn, hiszen nem is léphetett pályára, Pakson viszont ő szerzett vezetést a 22. percben a Honvédnak.

Ekkor a hazaiak is rákapcsoltak, s előbb Heffler szabadrúgásból veszélyezetetett, majd Csehi egy közeli fejesből ki is egyenlített az első fél óra elteltével. Ezt követően azonban, mintha a csapatok megelégedtek volna a gyors gólváltással, igencsak leült a találkozó, s csak a mezőnyben folyta a játék a félidő végéig.

Úgy tűnik, hogy ezzel Supka Attila, a vendégek trénere volt kevésbé elégedett, mert a szünetben két játékosát is lecserélte. Ez azonban nem hozott különösebb változást a második félidő elején. Ezért aztán a 61. percben Supka meglepő döntést hozott, levitte a szünetben becserélt Diegót. Ettől aztán kicsit felpörgött a vendégek játéka, s két perccel később Bogdanovics már a második gólját szerezte meg.

A paksiak ekkor megint magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, ám ezúttal már csak helyzetekig jutottak. A legnagyobb ezek közül a 73. percben a csereként beállt Vargáé volt, aki 6 méterről a keresztlécre fejelt.

Győzelmével a Honvéd feljött a tabella hetedik helyére, a paksiaknak azonban továbbra is félniük kell a kieséstől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik