Küzdelmes meccsen a Honvéd csapata jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe

Vágólapra másolva!
2007.04.11. 20:17
A döntetlenre végződött első mérkőzés után mindkét csapat agilisan, gólra törően játszott. Bár az MTK szerzett vezetést a jó iramú találkozón, a második játékrészben a hazaiak összeszedték magukat, és fordítani tudtak, így 4-3-as összesítéssel ők jutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe.
A csapattársak Dobost és a továbbjutást ünneplik
A csapattársak Dobost és a továbbjutást ünneplik
A csapattársak Dobost és a továbbjutást ünneplik
A csapattársak Dobost és a továbbjutást ünneplik

MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Bede F.
Asszisztensek: Kelemen A., Fehér Gy.
A KEZDŐCSAPATOK
BP. HONVÉD MTK
1 Tóth I. 1 Végh
2 Mogyorósi 3 Kriston
15 Debreceni 20 Lambulics
3 Szmiljanics 15 Horváth L.
23 Vincze Z. 24 Pollák
29 Benjamin 21 Bori
9 Dobos 17 Zsidai
25 Szabó T. 27 Pintér Á.
7 Ivancsics 7 Czvitkovics
8 Ndjodo 19 Kanta J.
55 Bogdanovics 13 Hrepka
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Supka Attila Garami József
Gólszerző(k): Szmiljanics (62.), Dobos (89.) ill. Pollák (5.)
Csere: Ndjodo helyett 27 Koós (54.), Vincze Z. helyett 36 Schindler (82.) ill. Kriston helyett 30 Lipcsei (29.), Bori helyett 9 Pál (60.), Hrepka helyett 18 Németh K. (69.)
Sárga lap: Dobos (44.), Szabó T. (83.) ill. Hrepka (54.), Horváth (56.), Czvitkovics (61.)

Mivel az előző összecsapás 2-2-es döntetlenre végződött a Hungária körúton, így a Honvéd várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Ennek ellenére egy gyors góllal az MTK csapat szerezte meg a vezetést: Pollák gyönyörű, ollózó mozdulattal vette be Tóth kapuját.

Így máris a vendégcsapat állt továbbjutásra, ennek megfelelően a hazai gárda átvette az irányítást, és a félidő végéig mezőnyfölényben játszott.

Szép helyzeteket dolgoztak ki a piros-feketék, de a Lambulics vezette vendégvédelem és Végh kapus remekül - és hiba nélkül látta el a feladatát.

Elsősorban nekik köszönhetően ez a fölény meddő maradt, hiszen az első negyvenöt percben már nem tudtak újabb gólt szerezni a csapatok, bár az utolsó tíz percben az MTK-nak is lett volna alkalma növelni előnyét.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, a sípszót követően pedig a hazaiak láthatóan mindent elkövettek a gólszerzés érdekében, hiszen akár egy találat is az ő továbbjutásukat eredményezte volna.

Ez a 62. percben sikerült is, egy jobb oldali szabadrúgás után Szmiljanics ugrott a legmagasabbra és kilenc méterről a jobb alsó sarokba fejelt.

A játék ezt követően kiegyenlítődött, az iramra sem lehetett panasz, és a helyzetek sem maradtak el.

Végül egy egyéni hiba okozta az MTK vesztét a mérkőzés végén: Horváth ügyetlenkedett a saját tizenhatosán belül, Dobos pedig gyorsan eszmélt, és a labdára lecsapva öt méterről habozás nélkül a bal alsó sarokba rúgta a labdát.

Győzelmével a Honvéd 4-3-as összesítéssel jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol a Ferencvárost búcsúztató Vasas várja majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik