A hazai pályán sem félnek

P. L., Z. A.P. L., Z. A.
Vágólapra másolva!
2005.04.15. 01:12
Címkék
Nem sokszor fordul elő egy élvonalbeli edző életében, hogy az általa dirigált csapat idegenben hatgólos győzelmet arat. Szerdán a Lombard Pápa a Fáy utcában vendégeskedett, annak a Vasasnak a stadionjában, amely csapatot a szakemberek és szurkolók többsége a gyengére sikeredett ősz ellenére a közvetlen élmezőnybe várt. A Lombardnál - négy fordulóval az edzőváltás után - már azzal is elégedettek lettek volna, ha az együttesnek sikerül felzárkóznia a középmezőnyhöz.Az utóbbi három bajnoki fellépésen szerzett hét pont, és különösen a Vasas elleni 6-0-s győzelem azt sejteti, mindez nem hiú ábránd&
A gólparádé láttán olykor Szentes Lázár sem akart hinni a szemének
A gólparádé láttán olykor Szentes Lázár sem akart hinni a szemének
A gólparádé láttán olykor Szentes Lázár sem akart hinni a szemének
A gólparádé láttán olykor Szentes Lázár sem akart hinni a szemének
A gólparádé láttán olykor Szentes Lázár sem akart hinni a szemének
A gólparádé láttán olykor Szentes Lázár sem akart hinni a szemének

- Az edzői előéletében előfordult már valaha is, hogy az aktuális csapata ekkora különbséggel győzzön?
- Idegenben még nem sikerült ez a bravúr, hazai pályán azonban korábban megközelítettük már ezt a teljesítményt: a Békéscsabát és az MTK-t is sikerült a Debrecennel hat egyre legyőznünk - mondta a Lombard csütörtöki tréningjét követően Szentes Lázár szakmai igazgató.
- Milyen érzésekkel ébredt a Fáy utcai találkozó másnapján?
- Ha arra gondol, hogy a fellegekben jártam, téved. Az ébredést követően, de már azt megelőzően is, az járt a fejemben, miként lehetünk sikeresek a soron következő, Sopron elleni találkozón.

- Amikor egy edzőnek hat góllal a nyer a csapata, megfordul-e a fejében, hogy nehéz elképzelni ennél tökéletesebb kilencven percet?
- Egyáltalán nem volt tökéletes a Vasas elleni teljesítményünk. Ôszintén mondom, sok buktató volt ebben a meccsben is. A házigazdának akadtak lehetőségei a találkozó elején, de átvészeltük a nehéz időszakot, sikerült megszereznünk a vezetést, ráadásul emberelőnybe kerültünk a játékrész végére.
- Mire gondolt akkor, amikor az összecsapás elején a házigazda sorozatban dolgozta ki és hagyta ki a helyzeteit?
- Láttam, hogy a Vasas elsősorban a felívelések után tud zavarba hozni bennünket, és a kispadról igyekeztem orvosolni a bajt. Rendezni tudtuk a sorokat, több jól felépített, gólveszélyes támadást vezettünk, és ami nagyon fontos, jöttek a gólok is.

- Mit mondott az öltözőben a labdarúgóinak, amikor az első játékrészt követően egy góllal vezetett a Pápa, ráadásul a Vasas kettős emberhátrányba került?
- Nincs arra garancia, hogy a kettős emberelőny automatikusan magával hozza a győzelmet. Korábban játszott már az általam irányított csapat kettős emberhátrányban, mégis sikerült győznünk… És hogy mit mondtam az öltözőben? Azt, hogy most egy olyan edzésjáték következik, amikor létszámfölényben gyakorolhatjuk a labdatartást. Az eredmény azt mutatja, a játékosok megértették az általam kérteket.
- Ha nem számítjuk az MTK elleni vereséget - amikor is egy napja volt a Pápa trénere -, akkor három mérkőzésen hét pont az ön által irányított csapat mérlege. Elégedett?
- Ilyent soha nem mondanék, még akkor sem, ha egyetlen pontot sem veszítettünk volna. Ez a három mérkőzés arra azonban feltétlenül jó, hogy legyen mibe kapaszkodnunk.

- Szentes Lázárral a kispadon két mérkőzésből egy pontot szerzett a Lombard hazai környezetben, ugyanakkor vendégségben még hibátlan a csapat. Nem bánja azt, hogy a Matávval Pápán kell meccselniük?
- Persze, hogy nem. A hazai pályának lélektani előnye van, amit a magunk javára igyekszünk fordítani.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- T ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik