Gyenge futball, elegáns válás

BENKŐ GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSBENKŐ GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.09.20. 21:30
Címkék
Már nem Tamási Zsolt a Vasas vezetőedzője. A jelenkori angyalföldi futballcsapat messze a várakozáson alul teljesít az idei bajnokságban. A 14. helyen álló gárda az eddigi hat találkozójából csupán egy győzelmet és egy döntetlent könyvelhet el a négy vereség mellett. A hétfői edzés előtt egy asztalhoz ült Jámbor János tulajdonos, Vancsa Miklós ügyvezető igazgató és Tamási Zsolt. Az egyórás beszélgetés végén a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak.
A Vasas futballcsapatát pénzelő üzletember, Jámbor János a szokásához híven ezúttal is elzárkózott a nyilatkozattól, ám Vancsa Miklós lapunk kérdésére elmondta: békében váltak el Tamási Zsolttól, akivel mindent elrendeznek majd a következő napokban. Azt nem árulta el az ügyvezető, hogy a Vasas mekkora összeget fizet majd a szerződése lejárta előtt távozó szakembernek. A Fáy utcában ugyanakkor nem akarják egy személyben Tamási Zsolt nyakába varrni a felelősséget.
"Tisztában vagyunk azzal, hogy a csapat gyenge szerepléséről nem csupán a vezetőedző tehet. Éppen ezért minden játékos külön-külön személyre szabott pénzbüntetést kapott" - mondta Vancsa Miklós.

A másodosztályban még szép volt minden

Tamási Zsolt már nem volt hatással az angyalföldi futballistákra – immár új edzôre vár az a cseppet sem könnyû feladat, hogy gyôzelemrôl gyôzelemre vezesse a piros-kékeket (Fotó: Németh Ferenc)
Tamási Zsolt már nem volt hatással az angyalföldi futballistákra – immár új edzôre vár az a cseppet sem könnyû feladat, hogy gyôzelemrôl gyôzelemre vezesse a piros-kékeket (Fotó: Németh Ferenc)
Tamási Zsolt már nem volt hatással az angyalföldi futballistákra – immár új edzôre vár az a cseppet sem könnyû feladat, hogy gyôzelemrôl gyôzelemre vezesse a piros-kékeket (Fotó: Németh Ferenc)
Tegnap Kozma István pályaedző vezényelt gyakorlást a csapatnak, de az biztos, hogy egy-két napon belül kinevezik az új vezetőedzőt. Mint arról beszámoltunk már, a Vasasnál a legkomolyabban a legutóbb az MTK-nál dolgozó Egervári Sándor neve vetődött fel, de Csank Jánost is hírbe hozták már a piros-kékekkel.
A rend kedvéért azért meg kell említeni, hogy az elmúlt bajnoki évben Tamási Zsolt irányításával a Vasas a második helyen végezett az NB I B-ben, a Magyar Kupában a döntőbe jutásért a későbbi győztes FTC ellen maradt alul, azaz sikeres évet produkált. Sokan hittek abban, hogy az új igazolásokat követően egy osztálylyal feljebb is eredményes lehet a csapat…
- Amikor a közelmúltban beszélgettünk, mondta, nem foglalkozik az esetleges edzőváltással kapcsolatos szóbeszéddel, ugyanis van olyan korrekt viszonyban a Vasas tulajdonosával, Jámbor Jánossal, hogy időben megtudja tőle, ha váltást képzel el a kispadon. Ez a pillanat hétfőn eljött…
- Hétfőn valóban találkoztam a tulajdonossal, valamint Vancsa Miklós ügyvezetővel, közösen elemeztük az eddigi hat forduló eseményeit, és arra a megállapodásra jutottunk, hogy közös megegyezéssel szerződést bontunk - mondta a Fáy utcából távozó Tamási Zsolt.

Nem a pletykákra, a munkára koncentrált

- Az elmúlt hetekben sem fordult meg a fejében, hogy nem az ön irányításával fejezi be a bajnokságot a Vasas?
- Személy szerint engem nem foglalkoztattak a mendemondák, mindig a következő feladatra koncentráltam.
- Azért azt talán belátja, a csapat által eddig megszerzett négy pont nem valami acélos teljesítményt takar…
- Mindannyian sokkal jobb rajtban reménykedtünk, legalább négy ponttal többet kellett volna szereznünk, és meg kell vallani, a csapat játéka is elmaradt a várakozástól. Mindez azért is bosszantó, mert a labdarúgók az edzéseken rendesen dolgoztak, ám hiába: a bajnoki meccseken az elvégzett munkát nem kaptam vissza.
- Egyetért azzal, hogy a megerősített Vasasnak jóval előrébb kellene tartania?
- Osztom azoknak a véleményét, miszerint megfelelően erősítettünk, ugyanakkor az is igaz, az ember lakva ismeri meg a másikat. Az, hogy korábban ki mit produkált a futballban, nem számít, ugyanis a meccseket nem a nevek játsszák.

A rossz rajt után jobb folytatás jöhet

- Az edzőváltás azt mutatja, a Vasas vezetői szerint a csapat önnel nem lett volna képes jól teljesíteni…
- Most mondhatnám azt, hogy dobogóra vittem volna a Vasast, amennyiben a vezetők türelmesebbek velem szemben, azonban az efféle felvetésekbe felesleges belemenni. A bajnoki rajt csalódás, de ez a csapat igenis ott lehet a középmezőnyben.
- Lehet, hogy már holnap, lehet, hogy néhány hét múlva, de biztosan hiányzik majd a kispad. A jövővel kapcsolatosan milyen tervei vannak?
- A történteket nem szabad tragédiaként felfogni. Nem számítok nagy névnek a szakmában, csakis a munkámmal tudom magamra felhívni a figyelmet. Természetesen továbbra is edzőként szeretnék dolgozni, ám ha nem lesz ajánlatom, akkor az élet más területén kell magtalálnom a boldogulást.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik