A csapat túl fiatal, de az edző rutinos

TAKÁCS GÁBORTAKÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.07.31. 20:37
Címkék
Csütörtökön Szombathely megyei jogú város önkormányzata rendkívüli közgyűlésen úgy határozott, hogy - ideiglenesen - százszázalékos tulajdonosa lesz az eddig Pápán működő futball kft.-nek, és egyben átveszi annak az NB I B-s indulási jogát.
Ehhez magyarázatul annyit, hogy a a futballcsapatot működtető kft., a Lombard Pápára költözött, s végül így került a pápai csapat másodosztályú indulási joga Szombathelyre.
A döntés ismeretében nem meglepő, hogy péntek délután a Rohonci úti pályán tréningezett a második vonal rajtjára készülő együttes. Ami érdekesség: hét közben még az Angliába készülő Király Gábor is a Haladás kapusaival melegített be, a pálya másik szegletében pedig az új vezetőedző, Mihalecz István vezényelt edzést az ifjú erőkből álló csapatnak. A majd kétórás tréning után beszélgettünk a szakemberrel.

Mihalecz István azon törheti a fejét, hogy a lelkes, ám fiatal labdarúgókból hogyan kovácsoljon ütôképes csapatot az NB I B rajtjáig (Fotó: Meggyesi Bálint)
Mihalecz István azon törheti a fejét, hogy a lelkes, ám fiatal labdarúgókból hogyan kovácsoljon ütôképes csapatot az NB I B rajtjáig (Fotó: Meggyesi Bálint)
Mihalecz István azon törheti a fejét, hogy a lelkes, ám fiatal labdarúgókból hogyan kovácsoljon ütôképes csapatot az NB I B rajtjáig (Fotó: Meggyesi Bálint)
- Rendesen megizzasztotta a futballistákat…
- Igen, elégedett vagyok velük, nincs komolyab probléma, azonban látni kell azt is, hogy szertelenek, rutintalanok és néha kapkodnak - felelte az edzést követően Mihalecz István. - Egyelőre hiányzik belőlük az átgondoltság, de azon vagyok, hogy közösen korrigáljuk a hibákat.
- Köztudott, hogy korábban már négy évet dolgozott Szombathelyen. Szívesen tért vissza a Haladáshoz?
- Természetesen, hiszen egyfelől nagyon sok barátom van a városban, másrészt a klubnál eltöltött időszakomban a Haladás egyszer sem esett ki. Az előtte levő hat évben, valamint a távozásom után is liftezett az együttes az első és másodosztály között… Úgy érzem, sokan nem felejtették el azt a munkát, amit korábban Szombathelyen végeztem.
- Hasonló menetelésre készül, mint tette azt korábban az NB I B-ben Bükön?
- Azért az akkori és mostani lehetőségeket nem lehet összehasonlítani. Bükön volt jó néhány tapasztalt játékosom, a mostani csapatban pedig csupán Seper Ákos és Czeglédi Balázs számít rutinosnak, a többiek ifjúsági korú labdarúgók. Az itt szereplő fiúk nemcsak az életben, hanem a futballpályán is tanulók még. Más lenne a helyzet, ha az Ausztriába tartó, helyi kötődésű játékosok nálunk szerepelnének. Sajnos, Jáger Sándor már aláírt egy osztrák csapathoz, azonban Sipos Gábor és Sátori Barnabás játékengedélyét még nem adták ki Ausztriába, így van arra esély, hogy ők visszatérnek. Szerettem volna Liviu Bonchist a csapatomban látni, de ő egy román másodosztályú együttes ajánlatára mondott igent, és én a döntését tiszteletben tartom. Nem bánnám, ha lenne lehetőségem néhány, a kezem alatt már megfordult rutinos játékossal dolgozni, de tisztában vagyok azzal, a pénztárcánk nagyon vékony.
- A szombathelyiek imádják a labdarúgást, és most az élvonal helyett másodosztályú meccsekre járhatnak majd a szurkolók, akik minden bizonnyal parádés eredményeket várnak…
- Felesleges lenne most minden szépet és jót ígérnem, egyelőre mindannyian sötétben tapogatózunk. Amennyiben az Ausztriába készülő játékosokat nem sikerül visszahívni, akkor reálisan a középmezőnyben a helyünk. A szurkolóktól türelmet és kitartást kérek, illetve azt, hogy ne szidják a játékosokat. Azt csak titokban remélem, hogy hamarosan újra élvonalban szerepelhet a csapat. Én mindenesetre felkészültem arra is, hogy bravúrt ünnepelhetünk majd… ---- A ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik