Férfi kosár NB I: Kinevezésem után is a további fejlődés a célom – Váradi Kornél

B. K.B. K.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 18:11
null
Váradi Kornél (Fotó: Nemzeti Sport)
A KTE-Duna Aszfalt új vezetőedzője, a csütörtökön kinevezett Váradi Kornél tudja, mostantól nagyobb a felelőssége, de bízik abban, hogy az ő irányításával is sikeres lesz a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat.

 

Ahogyan a zuhanyhíradóban már hallani lehetett, Váradi Kornél lett a férfibajnokságban szereplő KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője.

„Két éve érkeztem Kecskemétre, azzal a céllal, hogy további tapasztalatokat szerezzek, és szakmailag tovább fejlődjek – mondta székfoglalójában a 32 éves szakember, aki a csütörtöki sajtótájékoztatón írta alá a következő idényre szóló szerződését. – A tanulás nagyon fontos számomra, tisztában vagyok vele, hogy a folyamata még nem zárult le. A kinevezésem után is a további fejlődés a célom. A kecskeméti közeg új volt ugyan két évvel ezelőtt, amikor idekerültem, de nagyon gyorsan megszerettem, és jómagam is meglepődtem, milyen hamar befogadtak. Profi közegben, igazi családias légkör uralkodik az egyesületnél, ez a hangulat a közösség egyik legnagyobb értéke. A felelősség most nagyobb rajtam, ám minden erőmmel azon leszek, hogy a követelményeknek megfeleljek, bízom abban, hogy ez eredménnyel is párosul majd.”

Váradi Kornél játékosként háromszor a felnőttválogatottban is játszott, 2008-ban a Falco KC Szombathellyel bajnok lett, ám sorozatos sérülései miatt 2010-ben visszavonult és az edzői szakma kihívásai felé fordult. A Falco U16-os és U18-as csapatával szerzett bajnoki címeket követően lett a felnőttgárda másodedzője, és segítette Bencze Tamás, Andjelko Mandics, Kálmán László és Szrecsko Szekulovics munkáját 2017-ig, amikor a Sopron KC vezetőedzője lett. Első szezonja nem sikerült jól, novemberben közös megegyezéssel távozott, majd 2018-ban ment Kecskemétre, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a KTE együtteseihez, az A-csoportos együttesnél Forray Gábor segédedzőjeként dolgozott. Aki május 26-án az Alba Fehérvárhoz szerződött…

Sörös Jenő ügyvezető elárulta, hogy a klub minden évben időben elkezdi a következő bajnokság megtervezését, és nem történt ez másként az idén sem, viszont edzőt nem kerestek, hiszen Forraynak még szerződése volt. Amikor azonban mégis éppen e téren következett be a váratlan fordulat, egy pillanatra sem estek kétségbe. Váradi Kornélt, a most kinevezett vezetőedzőt ugyanis eleve azért csábították Kecskemétre, mert látták benne a potenciált, látták a lehetőséget, hogy képes lesz idővel a felnőttcsapatot is irányítani.

„Biztosak vagyunk abban, hogy szakmailag felkészült a feladatra, és hogy sikeres lesz, arra az is garancia, hogy láttuk, mekkora elánnal és szakértelemmel végezte eddig is a munkáját” – jelentette ki az ügyvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik