Női kosár Euroliga: legyőzte a Valenciát, veretlen a DVTK

Vágólapra másolva!
2023.11.22. 20:18
null
Lelik Rékáék magabiztosan nyertek (Fotó: FIBA) – a képre kattintva galéria nyílik<br />
Hatodik mérkőzését is megnyerte a DVTK a női elitsorozatban, hazai pályán a spanyol Valenciát is megverte 67–56-ra.

 

Két hibátlan csapat maradt maradt a női Euroligában a 6. forduló kezdetére: a címvédő török Fenerbahce és a DVTK Hun-Therm, utóbbi a Valenciát fogadta szerdán. Az ellenféllel, amely három siker mellett két vereséggel a háta mögött érkezett Diósgyőrbe, kapcsolatban igazából semmiben sem tudtunk kiemelkedőt találni az eddigi szereplése kapcsán, csak annyit, hogy a harmadik legjobb labdalopó (8.8/mérkőzés ) együttes a ligában.

Ám az idei spanyol bajnok nagyon jó együttes, elég csak arra gondolni, hogy a két spanyol klasszis Alba Torrens, Queralt Casas vagy az ausztrál Bec Allen az elitsorozatban is sztár. Cristina Ouvina, a spanyol válogatott hátvédje nem játszott, ami növelte annak az esélyét, hogy megőrizze a DVTK a veretlenségét, de sajnos hiányzója a hazaiaknak is volt, a csapatkapitány Kányási Veronika még nem épült fel bokasérüléséből.

Az említett exsoproni Casas szerezte a meccs első kosarát, a montenegrói Milica Jovanovics duplája érkezett válaszul. A 195 centis német Marie Güelich bekezdett, a center hat pontja mellett két blokkot is kiosztott a borsodiaknak. Az ausztrál Darcee Garbin szerezte az első hazai triplát, ezzel már hat ponttal vezetett a DVTK, majd dobott még egyet, és 20-11-re ellépett a pályaválasztó. Látványra is szép, pontos támadások és kemény védekezés jellemezte a diósgyőrieket, főleg hogy Gülich-et kicsalták a gyűrű alól, ahová remekül futott be Garbin vagy a litván Monica Grigalauskyte, aki gyors egymásutánban dobott hat pontot. Allen pedig ötöt, ki is egyenlített a spanyol együttes a 17. percben.

Lelik Réka és Jovanovics talált be ezután szerencsére távolról, így hat egységnyi előnnyel ment a nagyszünetre a DVTK.„Egyelőre nem villog a Valencia, amely verhető, de nagy kérdés, bírja-e ezt a tempót a DVTK végig, mert Kányási Vera nagyon hiányzik a rotációból”- vélekedett az első félidőben történtekről Medgyessy Dóra, a diósgyőriek korábbi klasszisa. Ana Tadics érte el először a kétszámjegyű pontot a piros-fehéreknél, a francia center manír nélkül, de szorgalmasan gyömöszkölte a labdákat a vendéggyűrűbe, s közben sorra szedte a lepattanókat is, azaz rendkívül hasznosan kosárlabdázott.

Ritmust a harmadik negyed hajrájában 13 ponttal elhúzó hazaiaknak sikerült váltani, felpörgött a DVTK, s közben szépen összeállt a védekezése. Zónavédekezéssel próbálkoztak a spanyolok, de ez sem húzta ki a szekerüket a csávából, a hazai együttes remek játékkal kézben tartotta a meccset, a közönség pedig felállva, énekelve, vastapssal ünnepelte a hatodik győzelmet, s hogy továbbra is veretlen a csapat az elitsorozatban.

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA
6. FORDULÓ

DVTK Hun-Therm–Valencia (spanyol) 67–56 (20–12, 18–20, 14–9, 15–15)
Miskolc, 1800 néző. V: Teixeira (portugál), Güngör (török), Szimeonidisz (görög).
DVTK: Aho N. 2, Charles 10, LELIK 10/3, Jovanovics 10/6, TADIC 12. Csere: Garbin 8/6, Tenyér, GRIGALAUSKYTE 15/3. Edző: Völgyi Péter
VALENCIA: Romero 10/6, Fingall 4/3, Allen 7/3, CASAS 8, GUELICH 21. Csere: Torrens, Hempe 1, Buenavida 1, Contell 4, Matics. Edző: Rubén Burgos
Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–4. 4. p.: 8–4. 5. p.: 8–8. 6. p.: 12–8. 9. p.: 15–11. 13. p.: 26–16. 16. p.: 28–28. 19. p.: 36–31. 24. p.: 40–34. 27. p.: 45–39. 29. p.: 49–39. 33. p.: 58–43. 35. p.: 58–49. 37. p.: 62–49
MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter:
– Nagyon büszke vagyok a csapatra, igen jól védekeztünk. Követtünk el hibákat, de jól semlegesítettük az ellenfél erős játékosait. Időnként okos, időnként jó támadójátékkal és megfelelő védekezéssel megszereztük hatodik győzelmünket a csoportban. Remélem, Milica Jovanovics sérülése rendbe jön, mert nagy érvágás lenne, ha Kányási Veronika után még valaki kiesne.
Rubén Burgos: – A hazaiak jól játszottak, megmutatták, hogy erős csapatuk van. Nem teljesítettünk rosszul, de a támadásaink sokszor eredménytelenek voltak, sok üres dobást hibáztunk. Bár vereséget szenvedtünk, de ez nem a világ vége, dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk a most elkövetett hibákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik