Női kosár Euroliga: „A továbbjutás minden képzeletünket felülmúlná” – Török Ágnes

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 09:25
null
Török Ágnes (jobbra) szerint az adott lendületet a győrieknek, hogy nem volt rajtuk teher a Mersin ellen (Fotó: FIBA)
Török Ágnes, a Serco Uni Győr csapatkapitánya nem szeretné, hogy a csoportkör végeztével kis hiányérzet is lenne bennük, viszont a továbbjutás minden képzeletüket felülmúlná.

 

Úgy utazott haza török földről a Serco Uni Győr, hogy foghíjasan is megtett mindent a sztárokkal felálló, Kiss Virágot és Studer Ágnest is foglalkoztató Cukurova Mersin ellen, és csupán 12 ponttal, 75–63-ra maradt alul az Euroligában. Ahogy arról beszámoltunk, Fűzy András elnök szerdán felcsapott kalauznak – nos, csütörtökön pozíciójához méltó, trónszerű széket hoztak neki az adanai repülőtér melletti étteremben. De térjünk vissza a szakmához, az isztambuli beszállást megelőzően Török Ágnes csapatkapitánnyal beszélgettünk a mérkőzés tanulságairól.

„Az adott lendületet, hogy nem volt rajtunk teher, hiszen több hiányzóval játszottunk – taglalta a magasbedobó. – Sok fiatal játékossal kellett feltöltenünk az utazó keretet, míg a török csapatban jobbnál jobb játékosok szerepeltek. A jövőre nézve nagyon biztató volt, amit mutattunk. A magyar bajnoki meccsek lélektanilag teljesen mások lesznek, de ezt a lendületet és kis csibészséget mindenképp át kellene menteni a karácsonyig tartó időszakra.”

Az elitsorozat B-csoportja kiegyenlített. A Győr ugyan hetedik, de csak két sikerre van a harmadik helytől, és jövő héten az Avenidával találkozik, amelynek szintén masszív a kerete. Török Ágnes szerint a hazai környezet segít, és fontos lesz hasonló mentalitással játszaniuk, mint Mersinben. Ha sikerül, eredménytől függetlenül emelt fővel hagyhatják el a pályát. A folytatásban aztán megpróbálják otthon elkapni a Villeneuve d’Ascq-ot és a Polkowicét is, amelyektől hosszabbításban kaptak ki vendégként.

„Bízom benne, hogy várnak ránk még győzelmek, nem szeretnénk, ha január harmincadikán, a csoportkör végeztével kis hiányérzet is maradjon bennünk. A továbbjutás minden képzeletünket felülmúlná, viszont eddig egyik meccsen sem mutattuk a legjobbunkat, csapatszinten még sok van bennünk. Igyekszünk lépésről lépésre fejlődni az Euroligában és a bajnokságban is” – így a 25 éves válogatott kosárlabdázó.

A szerdai nap fontos híre volt még, hogy a kisalföldiek szerződtették a sérült Diamond Miller pótlására minnesotai csapattársát, Bridget Carletont, és nincs adminisztratív akadálya, hogy a kanadai légiós vasárnap bemutatkozzon a TFSE-MTK elleni találkozón. Török Ágnes az új szerzeményről elmondta, látta őt játszani korábban az Avenidában, így abban bízik, lendületet és pluszenergiát ad a csapatnak. Képes klasszisteljesítményt nyújtani, talán az ő csatlakozásával „érkeznek” majd a nemzetközi bravúrgyőzelmek.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA
6. FORDULÓ
B-CSOPORT
Mersin (török)–SERCO UNI Győr 75–63
(15–26, 24–9, 17–13, 19–15)
Mersin, 3000néző.Vezette:Mendoza (spanyol), Stan (román), Zanev (bolgár)
MERSIN: CORNELIUS 8, MABREY 20/12, Jagupova 16/9, Kiss V. 5/3, E. WILLIAMS 14. Csere: Yaya, Atas 6, Gülcan 2, Studer 2, Époupa 2, Yalcin. Edző: Osman Olcay Orak
GYŐR: Slocum 5/3, Bach 11, DUBEI 13/3, TÖRÖK Á. 11/3, Goree 11/9. Csere: Dombai 10, Hegedűs J. 2. Edző: Cziczás László
Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–8. 5. p.: 7–12. 8. p.: 13–22. 11. p.: 17–29. 15. p.: 29–31. 20. p.: 37–33. 24. p.: 46–37. 27. p.: 48–44. 37. p.: 73–52. 39. p.: 73–61.
Kipontozódott: Bach (36. p.)
MESTERMÉRLEG
Osman Olcay Orak: – Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, túl könnyen engedtünk huszonhat pontot az ellenfélnek. A második és a harmadik negyedben már úgy védekeztünk, ahogyan tudunk, de a meccs végén újabb rövidzárlatunk volt, bő két perc alatt beszedtünk tizenegy pontot, ami problémás. A Győr igazán jó csapat, örülünk, hogy sikerült legyőznünk.
Cziczás László: – Vesztes mérkőzés után edző nem lehet elégedett, de amit kitűztünk célként, azt maradéktalanul teljesítettük, ami az volt, hogy harcoljunk az utolsó leheletünkig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik