Férfi kosárlabda BL: Futnak, mint a veszedelem, és mindenki dob – Keller

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 09:53
null
A Falco válogatott centere, Keller Ákos (6) szerint kulcskérdés lesz a Málaga gyors játékának megfékezése és üres hárompontosainak limitálása (Fotó: Földi Imre)
A vasiak kosárlabdacsapatának, a Falcónak a centere, Keller Ákos kíváncsian várja, hogyan tudnak átállni a magyar ritmusról a spanyolra – az biztos, nem hagyhatják, hogy a Málaga domináljon a gyors játékával.

 

A magyar bajnok a nevéhez méltón ismét a Bajnokok Ligájában küzdhet – a sorozat főtábláján eddig csak a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerepelt, s ez a jelenlegi évadban sincs másként. A klub eddig egyszer jutott túl az első csoportkörön a 2019-es debütálás óta, és ezt a bravúrt ezúttal is nehéz lesz elérni, mert nehéz négyesbe került. Első mérkőzését a spanyol Unicaja Málaga ellen játssza, amely az ACB-ligát két győzelemmel és három vereséggel, vagyis nem valami fényesen kezdte. A vasiak hibátlanok a magyar élvonalban, igaz, a Pécs, Honvéd, Kaposvár hármas inkább az alsóházba kerülhet az alapszakasz végén, mintsem a rájátszásba...

„Nagyon sokat fogunk még fejlődni, az alapdolgokat már úgy-ahogy tudjuk, és kezdjük megismerni egymást, de a csapatszinten jól összerakott játékhoz idő kell – szögezte le Keller Ákos, a Falco magyar válogatott centere. – Maradt munka a támadással, a védekezéssel, el lehet sajátítani megfelelően újabb taktikai elemeket. Szerencsére a miénk a legegyszerűbb sorsolás, mivel legutóbb bajnokok lettünk, de most itt a Bajnokok Ligája, és teljesen más sebesség, fizikum és taktika vár ránk.”

Keller elmondta, a nyáron tudott pihenni, de az olimpiai előselejtező miatt kisebb fájdalommal kezdődött neki az alapozás. Egyelőre nem tudja megítélni, milyen ütemben halad a Falco új játékosainak beilleszkedése, mérkőzésenként változó, kinek megy jobban, ki játszik és dob rá többet. A sok játékost menedzselni kell, az előző évadban mindenki megkapta a maga harminc percét az alapemberek közül, most be kell érni kevesebbel. Úgy véli, azért is döcög a gárda játéka, mert néha még a pontszerzés van a középpontban akkor is, ha lehetne más megoldást választani. Az biztos, hogy a Málaga könyörtelenül kihasználja a hibákat, de égtek már meg neves csapatok az Arena Savariában az elmúlt néhány évben.

„Tudjuk a riválisról, hogy a játékosai futnak, mint a veszedelem, és mindenki dob – így Keller Ákos. – Nagy lecke lesz nekünk, hogy a magyar ritmusról átálljunk a spanyolra, meglátjuk, miként sikerül. Készültünk a vendégekből, megnéztük, ki mit szokott csinálni a pályán. Reménykedünk, hogy mi mindent bedobunk, ők meg mindent kihagynak... Nem hagyhatjuk, hogy domináljanak a gyors játékukkal és limitálnunk kell az üres hárompontosaikat is.”

Hozzátette, egy sorozat első meccsén bármikor lehet esély, talán a vendégek a hosszú utazás miatt fáradtabbak lesznek, a hétvégén éppen nagyon jól ment nekik, ezért most nem fog, vagyis több opció is segítheti a sárga-feketéket. Keller szerint nem alkotnak rossz csapatot, képesek lehetnek meglepetést szerezni, ám ahhoz olyan napot kell kifogniuk. Az eddigi három meccs alapján a ­magasember nem állítaná, hogy kiemelkedőek lennének, de a Kaposvár ellen épp kijött a lépés, ami akár meg is bosszulhatja magát, ahogy erre a riválisnál utalt. Nagyon sok kerettag küszködik a Falcónál kisebb sérüléssel, viszont a nehézségek és problémák dacára mindenki vállalja a szereplést.

VÉLEMÉNYEK
Ibon Navarro, a Málaga edzője: Nehéz idegenbeli meccs vár ránk, a magyar bajnokságban a Falco olyan, mint a spanyolban a Real Madrid vagy a Barcelona, és neki a Bajnokok Ligája az Euroligának felel meg. A klub, a játékosok és a szurkolók szempontjából is nagy mérkőzés lesz a szerdai, a vesztenivaló kevés, viszont sokat nyerhetnek vele. Nem lehetünk nyugodtak a találkozó előtt, ha nem kezdünk jól, a későbbiekben szenvedni fogunk. Az előző évadban a Strasbourg és a Murcia is kikapott Szombathelyen, csak a Bursa nyert, mert nem ragadt be az elején. Nagyra becsüljük a Falcót, mivel hazai pályán nagyon veszélyes ellenfél, és sok jó pontszerzője van.

 

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1.FORDULÓ
A-CSOPORT
18.00:
Falco KC Szombathely–Málaga (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik