Férfi kosár-vb: Djokovics könnyeivel küszködve ünnepelt a szerb válogatottal – videó

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 09:22
null
Novak Djokovics a 24. GS-győzelmét, míg a szerb kosárlabda-válogatott a világbajnoki ezüstérmét ünnepelte Belgrádban (Fotó: AFP)
Mint ismert, Németország 83–77-re legyőzte Szerbiát a Távol-Keleten rendezett férfi kosárlabda-világbajnokság döntőjében. A Nikola Jokics nélkül is ezüstéremig jutó szerb válogatottat hatalmas tömeg fogadta Belgrádban. Az ünnepléshez csatlakozott Novak Djokovics is, aki a napokban a negyedik US Open-győzelmét zsebelte be.

 

A 24. GS-győzelmét arató Djokovics az ünneplés közben gratulált a szerb kosárlabdázóknak és megköszönte, hogy részt vehet a győzelem örömében. „Ritka az a pillanat, amikor elakad a szavam, de ez most ilyen. – mondta Djokovics a tömegnek, majd hozzátette: –Egy gyerekkori álmom vált valóra. Mint sokan a generációmból, én is kiélveztem a különböző sportcsapatok, köztük a vízilabda és a kosárlabda korábbi sikereit. Ez nagy megtiszteltetés számomra, felbecsülhetetlen, és ez az érzés soha nem fog megismétlődni.”

A férfi tenisz-világranglistát ismételten vezető Djokovics könnyekben tört ki, mivel annyira elérzékenyült a kosarasok és a szurkolók fogadtatásától.

A basketnews.com szerint Djokovics megemlékezett Borisa Szimanicsról, akin életmentő műtétet kellett végrehajtani, miután az egyik mérkőzésen ütközött ellenfelével. „Borisa a nemzet hőse, és megérdemli, hogy mindenki azt skandálja: Borisa, Borisa, Borisa!”


 

 

 

KOSÁRLABDA
FÉRFI-VILÁGBAJNOKSÁG, MANILA
DÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–SZERBIA 83–77 (23–26, 24–21, 22–10, 14–20)
Manila, 15 000
néző. V: Vázquez (Puerto Ricó-i), Bermúdez (mexikói), Salins (lett)
NÉMETORSZÁG: SCHRÖDER 28/6, Obst 7/3, F. WAGNER 19/3, VOIGTMANN 12/6, Theis 2. Csere: Bonga 7/3, M. Wagner 8, Lo, Thiemann, Giffey. Szövetségi kapitány: Gordon Herbert
SZERBIA: Sz. Jovics 3/3, BOGDANOVICS 17/9, Dobrics, N. Jovics 9/3, Milutinov 2. Csere: Marinkovics 9/3, AVRAMOVICS 21/9, Petrusev 10, Gudurics 4, Davidovac 2. Szövetségi kapitány: Szvetiszlav Pesics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik