Férfi kosár: spanyol klub nyert az Interkontinentális Kupán

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.13. 09:33
null
A győztes tenerifeiek (Fotó: FIBA)
A házigazda Lenovo Tenerife, az európai Bajnokok Ligája címvédője nyerte meg a férfi kosárlabdázók Interkontinentális Kupáját, miután a vasárnapi döntőben 89–68-ra legyőzte az Amerikai Bajnokok Ligájának legutóbbi első helyezettjét, a brazil Sao Paulót.

A tenerifei csapatban Bruno Fitipaldo és a Sasu Salin 15-15 pontot szerzett, a brazilok soraiban Henrique Coelho volt a legeredményesebb 18 ponttal. A spanyolok végig vezettek, a harmadik negyedben volt egy 17–0-s száguldásuk is.

A harmadik helyet az NBA fiókligájának (G League) bajnoka, a Rio Grande Valley Vipers szerezte meg az Afrikát képviselő Monasztir legyőzésével.

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) égisze alá tartozó Interkontinentális Kupát először 1965-ben írták ki. Eddig a spanyol klubok a legsikeresebbek: a Real Madrid ötször hódította el a trófeát, a Tenerifének a mostani a harmadik sikere, egyszer-egyszer a Barcelona és a Burgos is nyert.

A Tenerife jelenleg a negyedik helyen áll a spanyol bajnokságban három Euroliga-csapat, a Real Madrid, a Barcelona és a Baskonia mögött, az előző idényben a negyeddöntő volt számára a hazai végállomás.

32. FIBA INTERKONTINENTÁLIS KUPA, TENERIFE
ELŐDÖNTŐ

Sao Paulo (brazil)–Rio Grande Valley Vipers (egyesült államokbeli) 91–70
Lenovo Tenerife (spanyol)–US Monasztir (tunéziai) 112–42
A 3. HELYÉRT
Rio Grande Valley Vipers–US Monasztir 107–84
DÖNTŐ
Lenovo Tenerife–Sao Paulo 89–68

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik