Férfi kosár NB I: a Paks megvált a vezetőedzőjétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 21:43
A férfi kosárlabda NB I 6. helyén álló Atomerőmű SE elküldte vezetőedzőjét, a horvát Teo Cizmicet.

A péntek esti tréninget követően edzőváltásra került sor az Atomerőmű SE csapatánál: Teo Cizmicet menesztette a paksi klub. A horvát szakember, aki tavaly január óta irányította a piros-kékeket, helyére a korábban már ebbe a szerepbe többször is beugró Schmidt Béla másodedző került, aki a szezon végéig irányítja majd a csapatot.

Kovács Antal, az ASE elnöke a teol.hu-nak elmondta, a gárdától reális elvárás volt, hogy az alapszakaszt követően bejusson a felsőházba – ez nem sikerült, csak a hatodik lett. Hozzátette, hogy Tóth János korábbi szakosztályelnök is visszatér és munkájával segíti a csapatot, míg Jan Pavlik, aki ezt a posztot töltötte be, technikai vezetőként dolgozik tovább.

Az Atomerőmű rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott az alapszakaszban, bravúros győzelmek – például a Falco magabiztos legyőzése – mellett váratlan vereségeket szenvedett (legutóbb a Jászberénytől kapott ki az együttes hazai pályán), míg a Magyar Kupában remekül szerepelt, hiszen bronzérmes lett Debrecenben.

„Hullámzó volt a csapat teljesítménye, ez tény – nyilatkozta lapunknak Pavlik.Valahol érthető a váltás, bár nem tudom, az időzítés mennyire szerencsés. Pakson jobb szerepléshez szoktak a vezetők és a szurkolók, s igaz, nem úgy szerepelt a gárda eddig, ahogyan azt talán el lehetett volna várni.”

A piros-kékek a középszakasz középházának első fordulójában szabadnaposak, első meccsüket jövő szerdán játsszák, immár Schmidt irányításával, a Kaposvár otthonában.

A KÖZÉPSZAKASZ MENETRENDJÉT ÉS A BAJNOKSÁG ÁLLÁSÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik