Női kosár Ek: akár a spártaiak – a Cegléd a dicsőségért harcol

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 14:57
Rövidesen elkezdődik a női kosárlabda Európa-kupában a Good Angels Kosice–VBW CEKK Cegléd mérkőzés, amelyet nem túlzás állítani, hogy egy egész város vár izgatottan.


A legfontosabb hír: megvannak a jegyek! 150 sikerre éhes ceglédi szurkoló vállalkozott arra, hogy elutazik Kassára buzdítani a CEKK-et. A csapat intézője, Kalmár Bálint vállalta talán a legnehezebb feladatot. Szerda kora estére Kobolák Cintia játékos autóján kihozta Szlovákiába Ruttner Zsókát és a sérült Filipowicz Dórát – előbbinek munka, utóbbinak tanulmányi feladatai voltak Budapesten –, majd visszament Ceglédre, hogy másnap ismét útnak induljon. Ezúttal viszont a sofőri feladatokat nem neki kellett ellátni, úgyhogy lazíthatott. A játékosok néhány kifelé tartó fanatikusnak Facebook live-videót is prezentáltak, nagyra becsülik a támogatást, itt tényleg fontos a szurkoló. El is késett az egyesület technikai vezetője, Filipowicz Katalin az ebédről, de annál jobb kedvvel fogott hozzá, mert büszkén mutathatta körbe az asztalnál, hogy nála vannak a belépők. A szerdai edzésen egyébként a sarkára állt és gyorsan lebeszélte a helyieket arról, hogy pénzt kérjenek a csarnokbéli Wifi-szolgáltatásért. Miután kimondta, hogy „general manager", egyből tárva nyitva állt minden kapu, ilyen egyszerű!

Reggel egy rögtönzött városnézés is beiktatásra került a programba. Útközben nem maradhatott el a kávézás, erre talált egy alkalmas helyet a kollektíva, ahol szimpatikus módon magyarul is el lehetett olvasni, hogy kávékülönlegességek várják a betérőket, más kérdés, hogy nem volt elegendő szabad hely kipróbálni a finomságokat. A szomszédos Viki névre keresztelt kávézóban már igen, népszerűségében ugyanis jelentősen elmaradt az előző lehetőségtől.

Ezen a ponton viszont masszív dicséret illeti Kassát: a sétálóutca mentén kimagasló Szent Erzsébet-dóm gyönyörű. Ennek az altemplomában van II. Rákóczi Ferenc sírja. Az impozáns épületet a csapat- és stábtagok egyaránt nagy csodálattal nézték, a gótikus székesegyház mindenkit lenyűgözött.

 

A jó kedv továbbra is jellemző volt, de belül azért már mindenkiben ott lakozott a feszültség. Még ha teljes nyugalomban és veszítenivaló nélkül mehet fel a Good Angels Kosice parkettjére a Cegléd, akkor sem lehet kiölni a meccslázat és nem is szabad. Főleg úgy, hogy a rivális sem nyugodt, miért is lenne az, hiszen esélyesnek számít. Akkor sem veregetik majd hetekig a játékosai vállát, ha továbbjut az együttes.

A kassaiak edzője, Peter Jankovic mindenesetre alaposan felkészítette tanítványait a magyar csapatból. Bár előzetesen egyértelműen a lett Rigára számított ellenfélként, a Cegléd bizonyította, hogy számolni kell vele. Improvizatív kosárlabdát játszik, sokat rotál védekezésben, agresszíven mennek a támadólepattanókért a játékosok. Jankovic mester kellően óvatos, nem bízza el magát.

A találkozóra a hazaiak legendás, 36 éves irányítóját, Zuzana Zirkovát is összedrótozták, aki már a jelenlétével is sokat dobhat a szlovákiai csapat lendületén. A ceglédiek meg olyanok lesznek, mint a spártaiak: a dicsőségért harcolnak, nem egyébért.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA, 1. NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
17.45: Good Angels Kosice–VBW CEKK Cegléd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik