Női kosár Ek: győzött, ám búcsúzott a Pécs

Vágólapra másolva!
2024.01.18. 20:08
Nem jutott tovább a Pécs (Fotó: Facebook/NKA Universitas Pécs)
Az NKA Universitas Pécs 72–70-re legyőzte a Kayserit, azonban így is a török csapat jutott tovább a női kosárlabda Európa-kupa negyeddöntőjébe.

Itthon nem igazán kell bemutatni a Melikgazi Kayseri amerikai hátvédjét, Aaryn Ellenberg-Wileyt, aki az előző idényben letette a névjegyét a bajnoki ezüstérmes Győrnél. Nos, a 31 éves kiválóság az utóbbi időben nem nagyon találja a formáját, emiatt felvetődött némi aggodalom az Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára készülő NKA Universitas Pécs háza táján, nehogy éppen csütörtökön kapja el a fonalat. A baranyaiak 11 pontos hátrányt igyekeztek ledolgozni lelkes közönségük előtt, amely temérdek környékbeli iskolással egészült ki ez alkalommal.

A találkozó elején nehezen találtak be a felek, a védekezés mellett a ki nem kényszerített hibák domináltak. A törökök találták meg elsőként a ritmust, Ellenberg tripláját követően hétpontos előnyre tettek szert. Az időkérés alatt az ikonikus pécsi rezesbanda játszotta a slágereket, de ez sem rázta fel a mieinket. Fel lehetett volna zárkózni, de Madison Williams kihagyta a kihagyhatatlant is, míg Ellenberg nehéz helyzetből újra betalált – a pécsiek fentebb kifejtett aggodalma kezdett realizálódni.

Nem volt túlságosan élvezetes a találkozó, de ezt nem bántuk volna biztos NKA-vezetés esetén. A 18. percben (igaz, véletlenül) elgázolták Nadija Szmailbegovicsot, majd Peyton Williamst büntették sportszerűtlen hibával a játékvezetők. Egy perccel később ismét vezetett a Pécs, a nagyszünetre döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok (29–29).

Nem volt még veszve semmi, de jobban kellett volna triplázni, illetve létfontosságúnak tűnt a kulcsemberek játékának javulása (mínusz Peyton Williams és talán Mérész Beatrix). A fordulat nem akart bekövetkezni, az előny sem volt a pécsieknél, mígnem Szmailbegovics triplája és Mérész egy sikeres büntetője újraélesztette a reményeket (43–41). Nem volt tartós a bizakodás, a negyedik negyedet egypontos hátrányban kezdte Jovan Gorec együttese, nyolc és fél perc alatt kellett volna 12 pontot verni a Kayserire, s bár az elszántsággal nem volt probléma, a látogató kézben tartotta a mérkőzést. A végén a győztes búcsú legalább összejött, ám a negyeddöntőbe a Kayseri jutott be.

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
NKA UNIVERSITAS PÉCS–MELIKGAZI KAYSERI (török) 72–70 (12–20, 17–9, 17–18, 26–23)
Pécs, 700 néző. Vezette: Mitrovszki (északmacedón), Mikulic (horvát), Lasetovic (bosnyák)
PÉCS: M. TADIC 12/3, Wallace 14/9, Simon Zs. 2, MÉRÉSZ B. 14, P. WILLIAMS 12. Csere: Szmailbegovics 8/6, M. Williams, Kiss A., WENINGER 10/3. Edző: Jovan Gorec
KAYSERI: ELLENBERG-WILEY 11/3, Ari 7/3, CUIC 17/3, HOLMES 11/3, PETRONYTE 24. Csere: Gezgin, Gökdemir, Karakas. Edző: Emre Özsari
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–3. 6. p.: 7–5. 13. p: 16–20. 17. p.: 22–23. 23. p.: 32–35. 26. p.: 37–41. 33. p.: 52–50. 37. p.: 59–61
MESTERMÉRLEG
Jovan Gorec: – A különbség az első mérkőzésen alakult ki, és most hiába volt jó a védekezésünk, ehhez sajnos rossz dobószázalék társult. A győzelemhez azért elismerésem a lányoknak.
Emre Özsari: – Ugyan előnyt szereztünk az első találkozón, de tudtuk, hogy nehéz küzdelem vár ránk Pécsen. Szerencsére nem hagytuk ellépni a hazaiakat, sőt, a mérkőzés nagy részében vezettünk is. Örülök a továbbjutásnak.

Továbbjutott: a Kayseri, 146–137-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik