Férfi kosár: Hangáék lecsúsztak a győzelemről Barcelonában

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.06.05. 15:15
Hanga Ádám és társai másodjára már teljes mértékben fel tudták venni a versenyt a Barcelona otthonában, ám így is elbukták a spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokság elődöntőjének második felvonását.

FC Barcelona Lassa–Laboral Kutxa 73–68FC Barcelona Lassa–Laboral Kutxa 73–68

Hanga Ádám kezdőként 35 percet játszott, ezalatt hét pontot dobott, öt lepattanót gyűjtött be, egy labdát szerzett, kiosztott egy blokkot és volt két kiharcolt faultja, mezőnyből pedig 2/6-tal dobott (0/1 triplából), és mindhárom büntetőjét értékesítette.

Gyengén kezdett a baszk gárda, amely 25 pontot engedett a hazaiaknak az első 10 percben, aztán a második etaptól már „megérkezett” a Laboral is, amely Mike James (15 pont, 4 gólpassz) és a Tillie, Adams páros külső dobásaival át is vette a vezetést a harmadik játékrészben.

Már a két számjegyű előny is reálisnak tűnt Hangáék számára, de ekkor vette kezébe csapata sorsát Sztratosz Perperoglu, aki honfitársunk igen szoros őrzése ellenére is kulcsfontosságú kosarakat szerzett, a hajrában pedig Adams kihagyott zsákolása meg is pecsételte a vitoriaiak sorsát, akiknek így mindkét hazai meccsüket hozniuk kell, hogy versenyben maradjanak a spanyol bajnoki döntőért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik