Férfi kosár: Hanga alley-ooppal, csapata kiütéssel kezdett

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2015.10.11. 16:38
null
A Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa Madridban ütötte ki az Estudiantest a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság első fordulójában, a magyar válogatott ásza óriási alley-ooppal kezdte idénybeli tétmeccseit.

A magyar hátvéd-bedobó kezdőként 17 percet kapott a bizonyításra, s bár az előkészületi találkozókhoz képest passzívabb volt támadásban (5 pont, 2/4 mezőnyből, (0/1 tripla), 1/1 büntető, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 kiharcolt fault), megmozdulásai látványosra sikeredtek, lévén hogy egy alley-oopot húzott a gyűrűbe az első negyedben, a harmadik etapban pedig szép betörés után 2+1-es akcióval villant. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy honfitársunk több percet töltött a számára idegenebbnek mondható négyes poszton is.

A mérkőzés 24–6-os vitóriai vezetéssel indult, gyakorlatilag már ekkor eldőlőben volt a csata, 18 perc játék után pedig 31 pont is volt már a felek között, ami a fordulás után majdnem 40-es differenciává hízott.

Onnantól a sokat cserélő vendégek védekezése nagyon fellazult, és a 13 pontos, 7 lepattanós Vladimir Stimac főszereplésével tudott kozmetikázni az Estudiantes. A 19-et szóró Fabien Causeur és társai viszont igazi önbizalom-növelő diadallal kezdték az idényt. Új vezetőedzőjük, Velmir Perasovic láthatóan magasra tette a lécet és már most egy sokkal szervezettebb és keményebben játszó Laboralt láthattunk, mint bármikor Hanga Ádám vitóriai regnálása óta.

FÉRFI KOSÁRLABDA, SPANYOL BAJNOKSÁG
Estudiantes Madrid–Laboral Kutxa 58–85
Az Estudiantes legjobb dobói:
Stimac 13, N. Martin 11/3, Brizuela 8/3
A Laboral legjobb dobói: Causeur 19/9, M. James 17/9, Buruszisz 13/3

Ádámék legközelebb pénteken játszanak, méghozzá az Euroliga alapszakaszának első fordulójában, Milánóban, 20.45-ös kezdéssel. A spanyol bajnokságot pedig vasárnap 13:00-tól folytatják a Rio Natura Monbus Obradoiro ellen, hazai környezetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik