Férfi kosár: Puerto Ricóból érkezett légiós a ZTE-hez

Vágólapra másolva!
2012.10.18. 07:32
Szerda este Donald Copeland személyében új, amerikai-Puerto Ricó-i légiós érkezett a Zalakerámia ZTE KK együtteséhez – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Szerdán, másfél napos utazás után megérkezett Magyarországra a 27 éves, 177 cm magas Donald Copeland, aki a ZTE irányító problémáit lesz hivatott megoldani. Sikeres orvosi vizsgálat, és távoli országból érkező játékengedély – ezek az új kosaras szombati pályára lépésének feltételei – számolt be a hírről a ztekosar.hu.

Az irányító 2002 és 2006 között a Seton Hall Egyetemre járt, ahol az első két, tapogatózó évet követően meghatározó szerepet töltött be. Végzős évében 16.1 pontot, 3 lepattanót, 4.5 gólpasszt és 1.4 szerzett labdát átlagolt 35.6 percet a pályán töltve. Profi karrierje során játszott már Franciaországban, Németországban, legutóbb pedig a Puerto Ricó-i Arecibónál.

Copeland szerződése az idény végéig szól Zalaegerszegen, de a klubhonlap megfogalmazása szerint a kontraktus csak akkor lép életbe, ha a játékos a következő két napban jó eredményeket ér el az orvosi vizsgálatokon.

Ha minden rendben lesz, akkor szombaton a Körmend ellen mutatkozhat be Copeland az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik