Rátgéberék a Sopronnal is összecsapnak

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 17:52
null
A címvédő Szpartak Moszkvát elkerülte mindkét magyar csapat (Fotó: fibaeurope.com)
Kisorsolták a női kosárlabda Euroliga 2010–2011-es szezonjának csoportkörét, amelyben két magyar csapat volt érdekelt, a MiZo-Pécs 2010 és az MKB-Euroleasing Sopron. Érdekesség, hogy utóbbi összecsap Rátgéber László új együttesével, a török Fenerbahcével is.

A sorozat október 27-én kezdődik: a Pécs hazai pályán fogadja a lett Rigát, a Sopron a lengyel Lotos Gdyniához látogat. A csoportkör január 19-én zárul.

SZAVAZÁS

Melyik magyar női klubcsapat jut be az Euroligában az egyenes kiesés szakaszba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A MiZo és az MKB is egy-egy olyan csapattal találkozik majd, amely az előző kiírásban bejutott a négyes döntőbe: az orosz UMMC Jekatyerinburg (a soproniak ellenfele) a harmadik, míg a lengyel Wisla Can-Pack Kraków (a pécsiek riválisa) a negyedik helyen végzett.

Az 2009–2010-es sorozatban három magyar csapat is rajthoz állhatott – a harmadik a Szeviép-Szeged volt –, de a nyolc közé már egyikük sem jutott be. Az egyenes kieséses szakaszban is csupán a MiZo képviselhette a magyar színeket, de a Wisla Can-Pack Kraków akkor megoldhatatlan feladatot jelentett: a lengyelek két hazai mérkőzésüket hozva 2–1-re nyerték meg az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. A pécsiek számára eljött az alkalom a visszavágásra. Sőt a lengyelek a csoportkörben akkor oda-vissza verték meg a MiZót, amiért duplán fűtheti utóbbiakat a visszavágás.

A kupában akkor aktuális bajnokcsapatként rajhoz álló Sopron nem kis meglepetést keltve több váratlan vereséget szenvedett a csoportkörben, így a 2009-es négyes döntős MKB 4/6-os győzelmi/vereség mutatóval még az egyenes kieséses szakaszban sem tudta megmutatni magát.

„A helyszínen egyöntetű az a vélekedés, hogy a legkeményebb csoportba kerültünk – utalt a Fenerbahcére és a Jekatyerinburgra a távirati iroda megkeresésére válaszolva Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője. – Az biztos, hogy talán a világ két legerősebb játékosállományú és legtehetősebb klubjával kerülünk szembe, ráadásul a Rivas is kiváló játékosokat szerződtetett a nyáron. Persze a beosztás szempontjából szívesen cserélnék a Péccsel, de a célunk így is a továbbjutás, bár ehhez minden erőnkre szükség lesz."

„Tizenöt esztendeje vagyunk már a nemzetközi porondon, de a 22 éves korátlagunkkal most lesz a legfiatalabb csapatunk – nyilatkozta Rózsa Gábor, a pécsiek ügyvezetője. – A légiósaink sem tartoznak a legtapasztaltabbak közé, ami pedig az ellenfeleket illeti, a kassaiakkal és az olaszokkal is érdemes lesz vigyázni. Ezzel együtt elismerem, hogy kaphattunk volna rosszabb sorsolást is."

Az Európa-kupában a Seat Lami-Véd Győr négyes, míg a Szeviép-Szeged hármas csoportból próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. A győriek a csoportkör első fordulójában október 28-án a Nantes csapatát fogadják, míg a szegediek aznap a St. Katelijne gárdájához látogatnak. A csoportkör mérkőzéseit jól elhúzzák a felek, hiszen az csak február 12-én zárul.

 NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, 2010–2011
 A CSOPORTOK BEOSZTÁSA
A-csoport: Wisla Can-Pack Kraków, Good Angels Kosice, Cras Basket Taranto, MiZo-Pécs 2010, TTT Riga, USO Mondeville
B-csoport: UMMC Jekatyerinburg, Fenerbahce, Rivas Ecópolis Covibar, Lotos Gdynia, MKB-Euroleasing Sopron, Gospic Croatia Osiguranje
C-csoport: Szpartak Moszkva Region Vidnoje, Halcon Avenida, ZVVZ USK Praha, Galatasaray, Tarbes Gespe Bigorre, VICI Kaunas
D-csoport: Ciudad Ros Casares Valencia, Frisco SIKA Brno, Famila Basket Schio, Bourges Basket KS, AZS-PWSZ Gorzów, Nagyezsda Orenburg
 NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA, 2010–2011
H-csoport
Seat Lami-Véd Győr, Vagos (portugál), Nantes (francia), Saarlouis (német)
L-csoport
Szeviép-Szeged, St. Katelijne (belga), Islas Canarias (spanyol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik