Akár még a bajnok szombathelyiek is búcsúzhatnak a rájátszástól

Vágólapra másolva!
2009.04.10. 15:22
Kevés olyan magyar bajnoki pontvadászat van, amelyben az alapszakasz hetedik helyezettje képes eljutni a bajnoki fináléig. Tavaly a férfi kosárlabda-bajnokságban a Körmendnek sikerült ez, és idén sem kizárt, hogy látunk hasonló bravúrt. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt még nagyon sok minden változhat a tabellán. Akár a bajnok Falco is kiszorulhat a rájátszásból. Lehet számolgatni: kigyűjtöttük a férfibajnokság főszereplőinek hátralévő ellenfeleit a maradék három fordulóban.
A Falco és a ZTE egyaránt a rájátszásért harcol
Fotó: Unger Tamás
A Falco és a ZTE egyaránt a rájátszásért harcol
A Falco és a ZTE egyaránt a rájátszásért harcol
Fotó: Unger Tamás
A Falco és a ZTE egyaránt a rájátszásért harcol
Nincs több halasztás, nincs több előrehozott mérkőzés a férfibajnokságban, olyannyira, hogy az utolsó fordulóban már nemcsak egy napon, hanem azonos időben is játsszák a találkozókat: április 18-án este hat órától.

Jövő szombaton tehát háromnegyed nyolc tájban már meglesz a negyeddöntő párosítása – ez jelenleg megtippelhetetlen. Három fordulóval a zárás előtt ugyanis hatalmas a tolongás az alsó- és felsőházi rájátszás határvonalát képező nyolcadik hely környékén. A jelenlegi kilencedik például még a harmadik helyezettet is befoghatja pontszámban, más kérdés, hogy az egymás elleni eredmények alapján nem előzhetik meg a szolnokiak a paksiakat, így utóbbiak már biztonságban tudhatják magukat.

Ám a szombathelyi, a kecskeméti, a dombóvári, a zalaegerszegi, a soproni, valamint a már említett Tisza-parti együttes közül egy kiesik.

Az idei alapszakasz egyik legkellemesebb meglepetését a Zalaegerszeg szerezte azzal, hogy öt meccset is megnyert egymásután, és ezzel most a legjobb formában lévő csapat. Az 1988-as, 1990-es és 1992-es bajnok tudhatja magáénak ugyanis a leghosszabb győzelmi sorozatot (nem az egész szezont tekintve). Ennek köszönhetően már a rájátszásba jutásra is reális esélye van a jelenleg 7. helyen álló csapatnak, főképp, hogy a Pécset és a Kecskemétet is otthon fogadja.

„Két győzelemnek elég kell lennie a legjobb nyolc közé jutáshoz, ha pedig megnyernénk mind a három meccsünket, ott lehetünk a legjobb négy csapatban is – fejtegette a felsőházi rájátszásba kerülés és a nagy sorozat folytatásának lehetőségét Völgyi Péter, a kék-fehérek vezetőedzője.

A zalaiak sikerének pedig akár még a bajnok Falco is kárát láthatja, ami az idei szezon negatív szenzációja lenne.

Persze a szombathelyiek kiesésére van a legkisebb esély, hiszen jelenleg a negyedik helyen állnak, de három vereség esetén még az is előfordulhat, és mint ismert, nincs könnyű helyzetben a csapat, mert Szrecsko Szekulovics dolgát sok sérülés nehezítette az elmúlt hetekben.

A múlt héten a Pécs elleni kupadöntőt hazai pályán elbukó Falco a hátralévő három körben előbb a rájátszásért ádáz harcot vívó Szolnokhoz utazik, majd a listavezető Albacompot fogadja. Az utolsó fordulóban pedig vasi örökrangadóra kerül sor Körmenden, vagyis ha az első két meccsét elveszíti a szombathelyi csapat, még az is megeshet, hogy a rájátszásról már biztosan lemaradó ősi rivális búcsúztatja a Falcót a playofftól.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik