Körmenden és Szolnokon problémák lehetnek a férfi NB I rajtjával

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.10.16. 15:44
A kiírás szerint szombaton a legutóbb ezüstérmes Polaroid Lami-Véd-Körmend és az újonc budapesti EnterNet-NTE Hegyvidék mérkőzésével megkezdődik az UNIQA férfi kosárlabda NB I 2008/2009-es idénye, ám a nyitó meccs körül sokasodnak a kérdőjelek. Ráadásul a Zalakerámia-ZTE KK vezetői bejelentették, hogy szükség-játékvezetők dirigálása mellett nem lépnek pályára az 1. fordulóban a Szolnok elleni idegenbeli mérkőzésükön.
Zbigniew Blalek (labdával) és társai lehet, hogy nem lépnek pályára az 1. fordulóban
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Zbigniew Blalek (labdával) és társai lehet, hogy nem lépnek pályára az 1. fordulóban
Zbigniew Blalek (labdával) és társai lehet, hogy nem lépnek pályára az 1. fordulóban
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Zbigniew Blalek (labdával) és társai lehet, hogy nem lépnek pályára az 1. fordulóban

Körmenden több tényező is nehezíti a bajnoki ezüstérmes szombati bajnoki rajtját.

A három probléma egyike a vasiak arénája, amely a szövetség (MKOSZ) versenybizottsága szerint jelen állapotában nem alkalmas bajnoki mérkőzések lebonyolítására, mert a nézőket csak egy kötél választja el a pályától.

„A csarnok hitelesítésénél csakugyan felmerült ez a hiányosság, de már dolgozunk a kiküszöbölésén. Várhatóan felállítunk egy reklámpalánkot, ha nem is szombatra, de a közeljövőben. Olyan hivatalos értesítést nem kaptunk, hogy így nem szabadna meccset rendeznünk” - nyilatkozta az MTI-nek Gál László, a körmendiek technikai vezetője.

További gond a nőknél már sikeresen feloldott bírósztrájk, amely a férfiaknál egyre elmélyülni látszik. Valovics István, a hivatásos játékvezetők képviselője jelenleg kevés esélyt lát rá, hogy profi sípmesterek működjenek közre a szezonrajton.

„A férfiligával nem tudtunk megegyezésre jutni, mert nem is állt szóba velünk, csak a szövetséggel kommunikált. Az MKOSZ ugyanakkor szembement a nőknél már bevált kompromisszummal, amikor leváltotta a játékvezetői bizottságot. Ennek új garnitúrája körlevelet küldött szét a bíróknak, amely arról szól, hogy péntek délig vagy vállalják a jelenlegi feltételekkel a munkát, vagy törlik őket a listáról. Ezt az úgynevezett halállistát 84 társam közül 40-en már visszautasították, köztük valamennyi nemzetközi és élvonalbeli játékvezető" - jelentette ki Valovics István,

A játékvezetők képviselője hozzátette: a biztonsági garanciák mellett két év alatt 65 százalékos díjemelést szeretnének elérni, ám a klubok csak 20 százalékot tartanak reálisnak.

Gál László a bírókérdés kapcsán kifejtette, hogy kivárják a határidő lejártát, és utána döntik el, hogy szükség-játékvezetők részvételével is vállalják-e az idénynyitót.

A körmendi illetékes szerint azonban egy harmadik probléma is megakadályozhatja a meccs létrejöttét, a fővárosi újonc állítólag ugyanis pénzügyi nehézségekkel küszködik, és 99 százalékig biztos, hogy el sem utazik Vas megyébe.

A bíróküldés Szolnokon is problémát okozhat, mert a Zalakerámia-ZTE KK vezetői csütörtökön sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy ha szükség-játékvezetők dirigálnának a jövő szerdai szolnoki mérkőzésükön, valószínűleg nem vállalják a játékot.

A klub vezetői egyébként azt is bejelentették, hogy a 2008/09-es idényben a legjobb négy közé jutás a csapat célja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik