A címvédő Panathinaikosz került a középdöntő leggyengébb csoportjába

Vágólapra másolva!
2008.02.05. 13:09
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben Madridban elkészítettek a középdöntős csoportbeosztást. A címvédő Panathinaikosznak és az előző kiírásban a görögökkel döntőt játszó CSZKA Moszkvának aligha lesznek nyugtalan pillanatai a továbbjutást illetően, sőt talán még a biztos csoportelsőségüket sem veszélyeztetik a riválisok. Ellenben a negyeddöntő további hat helyéért, de főképp a helyezésekért teljesen nyílt a versenyfutás.
Reyes (izq.) y Kasun, durante el Madrid-Barça de Euroliga. (Foto: AFP)
Reyes (izq.) y Kasun, durante el Madrid-Barça de Euroliga. (Foto: AFP)
Reyes (izq.) y Kasun, durante el Madrid-Barça de Euroliga. (Foto: AFP)
Reyes (izq.) y Kasun, durante el Madrid-Barça de Euroliga. (Foto: AFP)
A továbbjutás mellett természetesen a csoportelsőségért is érdemes hajtani pluszban a feleknek, hiszen a csoportból első helyen továbbjutók a másodikkal mérkőznek meg a négyes döntőbe jutásért. Ott a párosítás E-D és F-G.

A D csoportban a Panathinaikosznak aligha veszélyeztetik elsőségét a riválisok, a Siena és az Efes Pilsen viszont éles versenyt is futhat egymással. Döntő lehet az egymás elleni oda-vissza mérkőzések eredménye, valamint az, hogy melyikük tudja hibátlanul hozni a Partizan elleni kötelezőket, vagy éppen meglepetésre elcsípni a görögöket.

Ebben az esetben a Lietuvos Rytas-Tau Ceramica versenyfutás győztesével találkozhatnak a negyeddöntőben. Hiszen a litván és a spanyol gárda továbbjutását legfeljebb csak megnehezítheti a Fenerbahce és az Arisz, megkérdőjelezni aligha tudja. A Lietuvos és a Tau párharcának külön tétje lesz az is, hogy csoportelsőként a negyeddöntőben verhető ellenféllel mérkőzetnek-e meg, vagy csoportmásodiként belefutnak a címvédőbe.

Az „alsó ágon” a CSZKA csoportja ütősnek tetszik, hiszen Malagában és Barcelonában sem leányálom vendégeskedni, de a Roma is okozott már meglepetéseket a csoportmérkőzések során. Ennek ellenére „totógyilkos” lenne, ha az oroszok nem csoportgyőztesként kvalifikálnák magukat a folytatásra. A kiadó második helyért az Unicaja és az AXA FC lehet versenyben egymással, a csoportmeccseken előbbiek kiegyensúlyozottabb, utóbbiak hullámzóbb teljesítményt nyújtottak, ez a Malaga malmára hajthatja a vizet.

A F csoportban minden bizonnyal csak az vár eldöntésre, hogy az első kalapból húzott Real Madrid, vagy a másodikból besorolt Maccabi Elite fut be elsőként, elkerülve ezzel a CSZKA-t a negyeddöntőben. Amennyiben a Real Madrid végez az első helyen, úgy minden bizonnyal egy spanyol rangadó vár rá a nyolc között, méghozzá az Unicaja vagy a Barcelona ellen.

A középdöntős szakasz február 13-án kezdődik és március 20-án ér véget. A negyeddöntőben két nyert mérkőzésig játszanak a középdöntő továbbjutói (a csoportok első és második helyezettjei) április elseje és tizedike között. A négyes döntőt a spanyol fővárosban rendezik május másodika és negyedike között.

KÖZÉPDÖNTŐ:

D CSOPORT:
PANATHINAIKOSZ (GÖRÖG) MONTEPASCHI SIENA (OLASZ)
EFES PILSEN (TÖRÖK) PARTIZAN IGOKEA (SZERB)





E CSOPORT:
LIETUVOS RYTAS (LITVÁN) TAU CERAMICA (SPANYOL)
FENERBAHCE ULKER (TÖRÖK) ARISZ TT BANK (GÖRÖG)





F CSOPORT:
REAL MADRID (SPANYOL) MACCABI ELITE (IZRAELI)
BC ZALGIRIS (LITVÁN) OLYMPIAKOSZ (GÖRÖG)





G CSOPORT:
CSZKA MOSZKVA (OROSZ) UNICAJA (SPANYOL)
AXA FC BARCELONA (SPANYOL) LOTTOMATICA ROMA (OLASZ)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik