A címvédő otthonában érezte meg újra a győzelem ízét a Detroit

Vágólapra másolva!
2008.01.11. 08:37
Három mérkőzés rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 69. játéknapján. Két mérkőzésen hazai győzelem született, ellenben a Detroit a bajnok San Antonio otthonában nyert.
Rasheed Wallace (balra) és Tim Duncan harca a labdáért San Antonióban
Reuters
Rasheed Wallace (balra) és Tim Duncan harca a labdáért San Antonióban
Rasheed Wallace (balra) és Tim Duncan harca a labdáért San Antonióban
Reuters
Rasheed Wallace (balra) és Tim Duncan harca a labdáért San Antonióban
Tizenegy sikeres mérkőzés után kissé megtorpant a Detroit, hiszen egymás után két vereséget szenvedett el. A Dallas elleni meccs után sem következett számukra könnyű erőpróba, hiszen a bajnok San Antonio otthonába látogattak.

A vendég Pistonsnál Rasheed Wallace kiváló játékos nyújtott, amellett, hogy 23 ponttal zárta a meccset, még 15 lepattanót is begyűjtött. A hazai texasiak az első negyed végén egy nagyon rossz négy percet produkáltak, hiszen amellett hogy 16 pontot kaptak, ők egyszer sem tudtak betalálni az ellenfél kosarába.

Tim Duncan ugyan szerzett 24 pontot és begyűjtött 15 lepattanót, de Tony Parker nagyon rosszul dobott mezőnyből. A 12 pontig jutó francia klasszis 13 mezőnypróbálkozásából négy volt sikeres.

Ez volt a San Antonio harmadik hazai veresége, ráadásul sorozatban másodszor kaptak ki saját pályájukon.

Egy hosszabbításos győzelem után kellett a Phoenixnek pályára lépnie Salt Lake Cityben, és a sérülésektől sújtott, fáradt Suns végül kikapott. Steve Nash betegség, Shawn Marion és Grant Hill pedig sérülés miatt nem segíthetett csapatán, amelyet a harmadik játékrészben felőrölt a Utah Jazz.

A hazaiaknál Mehmet Okur 22 ponttal és 17 lepattanóval zárta a meccset, de Ronnie Brewer is karriercsúcsot jelentő 21 pontot dobott.

Bár az utolsó negyedben tízpontos hátrányban is volt, végül legyűrte a Memphist a Sacramento. A vendégek sorozatban 18. alkalommal hagyták el vesztesen a Kings csarnokát.

ÉSZAK-AMERIkAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 69. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs Detroit Pistons 80-90
Sacramento Kings Memphis Grizzlies 116-113
Utah Jazz Phoenix Suns 108-86
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik