Nem jött össze a reváns: verhető ellenféltől kapott ki a Pécs

Vágólapra másolva!
2007.12.13. 19:47
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek hatodik fordulójában a MiZo Pécs 2010 együttese hazai pályán hatpontos vereséget szenvedett az orosz Dinamo Moszkva csapatától. Rátgéber László gárdája harmadszor kapott ki, míg az oroszok harmadik alkalommal tudtak győzni.
Iványi Dalma sok hibával játszott ugyan, de társai nagyon egyedül hagyták a pécsi kulcsjátékost
Iványi Dalma sok hibával játszott ugyan, de társai nagyon egyedül hagyták a pécsi kulcsjátékost
Iványi Dalma sok hibával játszott ugyan, de társai nagyon egyedül hagyták a pécsi kulcsjátékost
Iványi Dalma sok hibával játszott ugyan, de társai nagyon egyedül hagyták a pécsi kulcsjátékost

EUROLIGA, NŐK, D CSOPORT, 6. FORDULÓ:
MIZO PÉCS 2010 – DIINAMO MOSZKVA (orosz) 86-92 (28-20, 19-24, 18-17, 21-31)
Pécs, 3500 néző. V.: Dovidavicius (litván), Javor (szlovén), Anzulovic (horvát)
PÉCS: IVÁNYI 25/12, FEGYVERNEKY 12, Mészáros 3/3, Podrug 16, Graziane 9. Csere: VAJDA 11, Sarok, Somogyi A. 3/3, Krivacsevics 7, Kopácsi. Vezetőedző: Rátgéber László.
MOSZKVA: Martinez 10/3, JEKABSONE 28/15, AUGUSTUS 26, KUBLINA 16/9, Dacic. Csere: Firszova, Rjuhina, Volnaja 3, Schumacher 9, Popova. Vezetőedző: Ainars Zvirgzdins.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 4–0. 5. p.: 15–12. 11. p.: 30–20. 15. p.: 34–30. 21. p.: 47–47. 22. p.: 52–47. 24. p.: 54–57. 30. p.: 65–59. 36. p.: 71–80. 38. p.: 74–85. 40. p.: 82–85
Kipontozódott: Kublina (33. p.)

MESTERMÉRLEG
RÁTGÉBER LÁSZLÓ: – Amikor fárad a csapat, akkor látszanak a rossz beidegződések. Nem szabadna elégedetlenkednem, de az ember mindig szomorú egy vereség után.
AINARS ZVIRGZDINS: – Nagyon örülök, hogy nyertünk, mert három vereség után voltunk képesek felállni a padlóról. Augustus és Jekabsone rengeteget tett ezért.
Szerdán a Sopronra, csütörtökön a Pécsre várt a feladat, hogy visszavágjon soron ellenfelének az első fordulóban elszenvedett súlyos vereségért. Ami közös volt a folytatásban, az akkori győzők csoportutolsóként várhatták a hatodik fordulót, ellentétben a fonalat azóta már elkapó két magyar egylettel.

A Sopron végül nehezen, de négy ponttal legyűrte a francia Lille-t egy mindkét oldalról sok hibát hozó összecsapáson, a Pécs a 29 pontos moszkvai vereségért próbált meg revánsot venni. Kevésen múlt ugyan, végül nem jött össze, de menjünk időrendben.

A moszkvaiaké volt a feldobás után a labda, majd 17 másodperc alatt eredményesen fejezték be első akciójukat. A hazaiak rögtön ébredtek, és visszavették a vezetést. A pécsiek 4-3-s vezetését követően orosz percek következtek, 7-0-s szériájukkal el is húztak hat ponttal.

Sok pontatlan pécsi támadás után végül Emilija Podrug vállalt el egy egyéni betörést: két pont plusz egy büntető lett a jutalma. Ezt másolta le Vajda Anna is, majd megint Podrug volt eredményes, mindjárt kétszer, így 8-0-s menettel megint a pécsiek voltak nyeregben. Bár az oroszok kiegyenlítettek még, a pontnélküli hajrát megelőzően az ezúttal is nagy kedvvel játszó Iványi Dalma hárompontos kosarával tudott elhúzni a Pécs, amely az első negyed végére hatpontos előnyt szerzett.

Hiába kezdődött a második felvonás négy hazai ponttal, a 2,5 percig pontképtelen vendégek fel tudnak zárkózni négy pontra. Ez elsősorban az eredménytelen pécsi befejezéseknek volt köszönhető. A hajrában aztán hiába kérte ki idejét Rátgéber és szerzett Iványi újabb hármast, a különösen kintről vállalkozó és eredményes oroszok felzárkóztak három pontra.

Mezőnyből sokkal bátrabban dobott a Pécs, mint ellenfele, de ezt jócskán lerontotta a 2/10-s kinti mutató, miközben az oroszok 5/8-cal tudták tartani a lépést. Az első negyedben látott pattogós pécsi védekezés a második játékrészben már nem igazán működött, a vendégek többnyire zavartalanul lőhettek, aminek meg is lett az eredménye.

A harmadik negyed elején ismételten a rossz pécsi védekezésé volt a főszerep, sajnos. A moszkvaiak át is vették a vezetést, így Rátgéber időkérése aktuális volt. A játékrész folytatásában felváltva estek a kosarak és maradtak ki a lehetőségek, nagyon egyik csapat sem tudott megugrani, a zárórészt négypontos előnnyel várhatták a hazaiak, köszönhetően sorozatban sikeres büntetőiknek.

A negyedik felvonás eleje pécsi szempontból maga a rémálom: megugrottak ugyanis a moszkvaiak, a fáradni látszó hazaiak több labdát eladtak. Ebben a mutatóban is Iványi járt az élen, persze, tőle az alibipassz kevés, tőle asszisztot vár mindenki. Legfőképpen a társak. Akik csak vártak és keveset vállaltak.

Hat perc volt hátra a találkozóból, hatpontos volt a pécsiek hátránya, amikor Rátgéber ismételten időt kért. Iványi Dalma kétszer is sikeresen vállalt el kinti dobást, de addigra a lyukas pécsi védelem adta lehetőséget kihasználva már 11 ponttal is megugrottak a vendégek (85-74.)

A Pécs a hajrában mindennel megpróbálkozott, védekezésben kijöttek letámadásra, taktikai szabálytalanságaikkal büntetőzésre késztettek az oroszokat, de ők nem tették meg azt a szívességét, hogy kiengedjék kezükből azt a mérkőzést, amelyen a győzelemért igencsak megdolgoztak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik