A győriek hat perc alatt vesztették el harmadik meccsüket

Vágólapra másolva!
2007.11.22. 20:04
Harmadik mérkőzését is elveszítette Seat Foton Győr női kosárlabdacsapata az Európa Kupa G csoportjában. Gálos László csapata a második negyed elején még vezetett, azonban a Trutnov hat perc alatt egy 24-0-s sorozattal eldöntötte a mérkőzés sorsát.
Koncz Judit kosarával az első negyedben még vezetett a Győr
Koncz Judit kosarával az első negyedben még vezetett a Győr
Koncz Judit kosarával az első negyedben még vezetett a Győr
Koncz Judit kosarával az első negyedben még vezetett a Győr

Zohnova duplájával kezdődött a mérkőzés, és mivel csupán erre a kosárra, valamint Misurova triplájára csak Varga Rita tudott felelni egyetlen büntetővel, így a csehek 5-1-re elhúztak az első percben.

Ekkor még vissza tudtak kapaszkodni a győriek és a negyed hajrájához közeledve Horváth Zsuzsanna kétszer is kiegyenlített, sőt Koncz Judit kosarával a magyar együttes át is vette a vezetést, amelyet Tóthnak duplájának köszönhetően meg is tartott az első szünetre.

A második felvonás elején két percig úgy tűnt, hogy Gálos László csapata elkapta a fonalat és Szalay, Varga és Margeviciuté pontjainak köszönhetően 25-19-re elhúztak.

Ezután azonban rémálomszerűen folytatódott a mérkőzés a zöld-fehérek számára, hiszen elsősorban Misurova és Karavaeva és Misurova vezérletével megindultak a csehek és nemcsak kiegyenlítettek, hanem olyannyira faképnél hagyták a vendéglátókat, amire szinte senki sem számított.

A győriek a mérkőzés ezen szakaszában majd hat perc alatt egyetlen pontot sem szereztek, míg a Trutnov egy 24 pontos sorozattal sokkolta a hazaiakat.

Így a nagyszünetre tizennyolccal, 49-31-re vezettek a csehek, és ezzel szinte el is döntötték a találkozó sorsát.

A harmadik negyed elején a Gálos-csapat még tizenegy pontra visszajött, de többre nem futotta a magyar csapat erejéből, míg a vendégek nagyon figyeltek arra, hogy nehogy túl közel engedjék magukhoz a Győrt.

Az utolsó játékrészben sem történt semmilyen csoda, hiszen a különbség nagyságrendileg nem változott, így a zöld-fehérek elszenvedték harmadik vereségüket is a sorozatban.

A hazaiak legjobbja Varga Rita volt, aki tizenhét pontig és hat lepattanóig jutott, és ezzel ő volt az egyetlen aki igazán jól játszott a mérkőzésen.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA KUPA, G CSOPORT, 3. FORDULÓ

SEAT-FOTON-GYŐR - KARA-TRUTNOV (cseh) 59–76 (19–17, 12–32, 18–13, 10–14)
Győr, 400 néző. Vezette: Lencowszki (lengyel), Nitu (román)
GYŐR: Borovicková 9/3, Borecká 5/3, Szakács I. 2, Margeviciuté 6, VARGA R. 17. Cs: Horváth Zs. 8, Koncz J. 2, Szalay V. 4, Tóth Zs. 2, Antolovics 2, Orsó 2. Edző: Gálos László
TRUTNOV: MISUROVÁ 19/15, Petrovická 9, ZOHNOVÁ 16/6, Spirková 6, KARAVAEVA 16. Cs: Snajdrová 1, Johnová 9/6, Hindraková. Edző: Martin Petrovicky
Az eredmény alakulása: 4. p.: 7–7. 8. p.: 17–15. 18. p.: 25–42. 27. p.: 51–66. 37. p.: 37–68
MESTERMÉRLEG
Gálos László: – Ahogy terveztük, úgy kezdtük a mérkőzést, és sikerült előnyt is szereznünk. Hogy a későbbiek folyamán mi történt, az számomra is örök rejtély marad.
Martin: Petrovicky: – Az első negyedben még fej-fej mellett haladt a két csapat, a második játékrészben a győriek dobószázaléka nem volt jó, a mieink pedig távolról is kiválóan dobtak. Akkor a lányaink szépen szórták a triplákat is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik