Esélytelen volt a Bulls Detroitban, nagy csatában győzött a Utah

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 09:08
A címvédő Miami Heatet a playoff első körében 4-0-lal nyaralni küldő Chicago Bulls a főcsoport-elődöntő második felvonásán is alulmaradt a Detroittal szemben, a Pistons nyerőembere ezúttal a 25 pontig jutó Tayshaun Prince volt. A Dallas Maverickst búcsúztató Golden State Warriors kiélezett mérkőzésen, szoros hajrában kapott ki a Salt Lake City vendégeként.
Jason Richardson (balra) és Andrej Kirilenko párharca
Reuters
Jason Richardson (balra) és Andrej Kirilenko párharca
Jason Richardson (balra) és Andrej Kirilenko párharca
Reuters
Jason Richardson (balra) és Andrej Kirilenko párharca

A Bullsnak jókor jött a szusszanásnyi szünet, hiszen a párharc harmadik felvonását három nap múlva, közép-európai idő szerint péntekre virradóra rendezik a United Centerben. Addig talán lesz ideje Scott Skilesnak rendet tenni a fejekben, hiszen tanítványai előbb 26, majd pedig 21 ponttal maradtak alul aDetroit ellen.

Pedig a Bulls csereemberei ezúttal jól teljesítettek, Tyrus Thomas 18 pontig jutott. A kezdőötösben pályára lépő játékosok gyengén muzsikáltak, Kirk Hinrich csupán 2, P. J. Brown pedig 3 pontig jutott.

A Chicago rendkívül rosszul kezdett, hiszen tizenkét percnyi játék után34-18 állt az eredményjelzőn, a folytatásban pedig futnia kellett az eredmény után. A második etapban ugyan a Skiles-csapat jól tartotta magát, de a hátrányán nem tudott faragni.

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A 25 pontot dobó Tayshaun Prince, és a 24 egységig meg sem álló Richard Hamilton vezérletével a térfélcsere után újítani tudott a Pistons, amely a zárófelvonás előtt már huszonegy ponttal járt előrébb.

A végjátékban második felvonásbeli önmagát idézte a Bulls, azaz partiban volt, ez azonban édeskevés volt, így esélye sem volt a felzárkózásra.

A másik bravúrcsapat, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Dallas Maverickst kiverő Golden State is kikapott, ez azonban kevéssé fájó, mint a Bulls veresége, hiszen ebben a párharcban ez csupán az első mérkőzés volt.

Pedig a Warriors közel állt a sikerhez, ám a hajrában a hazai környezetben szereplő Jazz összpontosított jobban, amely a 31 pontos Deron Williams vezérletével került előnybe.

Érdekesség, hogy a Golden State játékosai közül négyen is elérték a 20 dobott pontot, Baron Davis 24, Jason Richardson és Al Harrington egyaránt 21, Matt Barnes pedig kereken 20 pontig jutott.

A Warriors éppen csak lemaradt a győzelemről, lendületes játékát látva bármi elképzelhető ebben a párharcban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Kelet:
Detroit Pistons – Chicago Bulls 108-87 (34-18, 24-25, 25-19, 25-25)
A párharc állása: 2-0 a Detroit javára
Nyugat:
Utah Jazz – Golden State Warriors 116-112 (37-35, 26-31, 21-23, 32-23)
A párharc állása: 1-0 a Utah javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik