Visszakapaszkodott az Atom

MEDGYESY FERENCMEDGYESY FERENC
Vágólapra másolva!
2003.04.27. 22:12
Címkék
Milyen állapotban vannak a sérültek, ki mennyit játszhat? Emiatt főtt leginkább a feje Fodor Péternek, az Atomerőmű edzőjének: "Gergely fiam a keretben sincs, Sitku válla sem javult sokat, de ő játszani fog, hogy mennyit, az a körülményektől függ  ecsetelte a szakvezető.  Davis keze is fáj, de neki játszania kell, mint ahogy a legutóbb sérülést szenvedett Smithnek is. Szóval így állunk, de ezzel együtt is bízunk a győzelemben, a folytatásban.
A tét óriási: az Atomerőműnek létkérdés volt a győzelem. A vendégek viszont a párharc végét akarták, ezt bizonyítandó a harmadik percben 8–3-ra megléptek, és ezt követően is Mészárosék kényszerültek arra, hogy üldözzék ellenfelüket. A fehérváriak jól használták ki Davisék hibáit, Czigler dobóhelyzetbe is alig-alig tudott kerülni, míg a másik oldalon Hart, Góbi és Lapov osztozott a pontokon. A második szakaszt hétpontos hátránnyal kezdte az Atom, és ez elég is volt ahhoz, hogy Sitku játékra jelentkezzen. Ez sem hozott azonban áttörést a hazaiak játékában. Czigler hiába szedte a lepattanókat, a hazaiak vagy eladták a labdát, vagy a dobások voltak pontatlanok. Saját palánkjuk alatt remekül zártak a látogatók, a paksiak csak szenvedtek, távolról pedig ritkán próbálkoztak, akkor is legtöbbszört sikertelenül. És hát az eladott labdák! Cziglerék tíz labdát ajándékoztak az ellenfélnek az első félidőben.
A folytatásban alaposan bekezdett a bajnokcsapat, és kettő perc alatt egyetlen pontra közelítették meg Lapovékat (42–41). A nagy roham áldozattal is járt, Czigler ugyanis negyedik hibáját gyűjtötte be. Ekkor a fordulatot Moseley két duplája akadályozta még meg. Óriási iramot diktáltak a csapatok, miközben percekre befagyott a 46–43-as eredmény. Jó négy perc eltelte után Sitku törte meg a kosárcsendet, első találatával ismét minimális volt a különbség a csapatok közt. A csattanót azonban Jurgilas triplája jelentett a harmadik szakasz legvégén, s ezzel az első perc után ismét a hazaiaknál volt az előny.

Davis (balra) ragyogó játéka nélkül aligha egyenlített volna ismét az Atomerômű (Fotó: Árvai Károly)
Davis (balra) ragyogó játéka nélkül aligha egyenlített volna ismét az Atomerômű (Fotó: Árvai Károly)
Davis (balra) ragyogó játéka nélkül aligha egyenlített volna ismét az Atomerômű (Fotó: Árvai Károly)
A folytatásban ezt Davis toldotta meg egy zsákolással, persze hogy újabb erőre kapott a hazai csapat. Nem sokáig, mert öt perccel a vége előtt már ismét az Albánál volt az előny. A Sitku helyére beálló Czigler ugyanis nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz, Lapovék pedig ismét csak éltek a lehetőségekkel. Triplapárbajt vívott Smith és Boros, de ez csak az izgalmakat fokozta. Mészáros távolija viszont 66–62-re módosította az állást, és már csak két perc volt hátra. A végjátékot is jobban bírták a szakadékból kikecmergő paksiak, akik végül kiküzdötték az ötödik mérkőzés lehetőségét.

Mestermérleg
Fodor Péter:
– Ahogyan azt vártuk, a rájátszás mérkőzései nem a szépségről szólnak, hanem a küzdelemről, az akarásról. Nehéz helyzetből álltunk fel ezúttal is, és úgy gondolom, a végén megérdemeltük a győzelmet.
Farkas Sándor: – Az első félidőben nagyon jól, a másodikban viszont nagyon rosszul játszottunk. Nem maradt más hátra számunkra: az ötödik mérkőzésen kell megszereznünk a harmadik győzelmet!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik