Női kézi: két góllal nyert a Győr a Siófok elleni rangadón

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 17:33
Hazai környezetben 29–27-re győzte le felkészülési mérkőzésen a Győri Audi ETO a Siófokot. A vendégek az utolsó percig meccsben voltak, sőt nem sokkal a vége előtt egyenlíteni is tudtak, de végül vereséget szenvedtek.
A Siófok megszorongatta az ETO-t – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Tumbász Hédi)
A Siófok megszorongatta az ETO-t – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Világ(klasszis)találkozó volt Győrben péntek délután.

A zárt kapus ETO–Siófok női kézilabda felkészülési mérkőzés előtti bemelegítés során kedélyesen diskuráltak egymással az élcsapatok külföldi honfitársai, a győriek dánja, Anne Mette Hansen a balatoniaktól Simone Böhmével, miként a francia légiók is: hazai részről Laura Glauser, Amandine Leynaud és Estelle Nze Minko, míg a vendégektől Gnonsiane Niombla, Camille Aoustin és Tamara Horacek.

A keretek bemutatásánál a mérkőzést nemes egyszerűséggel európai szuperkupadöntőként aposztrofálták, amiben tulajdonképpen van is valami, elvégre a regnáló, azaz a 2019-es – az előző európai kupaidényt végeredmény nélkül befejezettnek nyilvánították – Bajnokok Ligája- és EHF-kupa-címvédő csapott össze. A siófokiak januári, ötgólos sima bajnoki győzelme óta egyébként is érdekes, ha a két együttes összefut. A meccs elején úgy tűnt, az alapozás során eddig biztos sikereket arató Győr ezúttal sem torpan meg. Ha felgyorsította a tempót Danyi Gábor csapata, nem tudta követni riválisát az SKC, úgyis tartotta többgólos előnyét a házigazda, hogy a német Dinah Eckerle több kiváló védést is bemutatott a vendégkapuban. Úgy tűnt, a győrieket az sem billentette ki, hogy a norvég karmester, Stine Oftedal már az elején kiszállt a játékból, miután egy ütközés után az orra és a szája környékét kellett ápolni (a korábbi siófoki Nze Minko lendületes játékkal és látványos gólokkal lépett Oftedal helyére). Akár egy jó piskóta, olykor meglehetősen lazán, könnyedén és légiesen támadott az ETO, amely könnyű gólokat lőtt és többnyire stabilan és keményen védekezett.

Aztán a második játékrészben ez a piskóta mondhatni összeesett, de fogalmazzuk úgy, hogy a javuló vendégek fel tudtak nőni a feladathoz a több felesleges hiba mellett szép megoldásokat hozó meccsen, megcsillantott már valamit valós tudásából a klasszisokkal teli SKC is, egyenlíteni is tudott, de végül az utolsó percekben a győriek voltak a higgadtabbak és két góllal nyertek.

Az eredményt tekintve is hullámzó mérkőzés volt értékelt a találkozó után Faluvégi Dorottya, az ETO válogatott jobbszélsője. Őrült tempó volt, emellett mindkét oldalon sok volt a hiba és ezeket a rontásokat mindkét csapat egészen jól kihasználta. Az elején mi éltünk a siófoki hibákból, aztán amikor mi kezdtünk fáradni, az ellenfél használta ki a figyelmetlenségeinket. Ettől függetlenül nagyon hasznos meccs volt. Alakul a játékunk sebessége, de mindegyik találkozón más a tempó, ez függ attól is, hogy védekezésben hogyan működünk és több-e a lerohanás. Ha az erőviszonyok közelebb vannak egymáshoz, akkor gyakrabban alakulhat ki állóháború.”

„Nagyon rosszul kezdtünk, az első tizenöt percben komótosak, lassúak voltunk, buta hibákat követtünk el, eladtuk a labdákat. Befelé próbáltunk minél több labdát beadni, pedig köztudott, hogy a Győr belső védőnégyese nem a legalacsonyabb és a leggyengébb, szóval ez nem volt a legokosabb döntés tőlünk. Aztán negyed óra után magunkra találtunk, sikerült is utolérni az ETO-t. A második félidővel teljesen elégedett vagyok, olyan ritmusban játszottunk, mint a győriek. Látszik, hogy az új játékosokkal még nem tudtunk teljesen összeszokni, de ezek a meccsek erre is jók” – mondta Tomori Zsuzsa, a Siófok átlövője.

KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
NŐK
Győri Audi ETO
–Siófok 29–27 (18–14)
Érd–Váci NKSE 25–32 (15–18)
Szombathelyi KKA–Kispest-SZISE 29–26 (16–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik