Nagy László: Sajnáltam, hogy nem lőhettem pár gólt a testvéremnek

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 15:11
null
Nagy László (jobbra) és Nagy Levente nagyon jó testvérek, de ha a pályán találkoznak, csakis a csapatuk a fontos (Fotó: Nemzeti Sport)
A veszprémi átlövő és az FTC kapusa is úgy érzi, nagyon jó testvérek, és a pályán akkor érezték a legjobban magukat, amikor egy csapatban szerepeltek.



Mindketten válogatott kézilabdázók voltak, és bár karrierjük sok tekintetben másként alakult, olykor még találkoznak a pályán. A veszprémiek világklasszisa, a szegedi Nagy László 199-szer játszott jobbátlövőként címeres mezben, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes lett a Barcelonával. Öccse, a szintén Szegedről induló, jelenleg az FTC-ben védő Nagy Levente nyolcszor állt legjobbjaink kapujában, és hosszú évek óta kulcsember egy-egy NB I-es gárdában.

Mindketten nagyon várták klubcsapatuk egymás elleni népligeti bajnokiját a K&H Ligában, ám az újabb nagy randevú kedden elmaradt a pályán. Egymásról és az előttük álló feladatokról mégis megkérdeztük a Nagy testvéreket az FTC–Telekom Veszprém (26–31) találkozó után.

„Inkább pihentetett Ljubomir Vranjes edző a Fradi elleni bajnokin, mert a legutóbbi, Breszt elleni BL-mérkőzésünkön elég sokat voltam pályán, valamint biztos, hogy vasárnap Flensburgban is bőven lesz dolgom, mert szeretnénk megszerezni a fontos pontokat válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Nagy László. – Kicsit azért sajnáltam, hogy nem lőhettem néhány gólt Leventének, ugyanis a pályán félre kell tenni a testvéri, családi érzéseket. Nagyon jó testvérek vagyunk, szeretjük egymást, követjük a másik meccseit, szinte naponta megbeszéljük a gondjainkat, örömeinket. Ez már csak azért is könnyebb, mert mindketten Budapesten lakunk. Igaz, tartottuk a kapcsolatot akkor is, amikor külföldön játszottam, de azért így sokkal egyszerűbb és jobb. Ha tehetem, elmegyek egy-egy meccsére is, de ez nem gyakori, Veszprémben túlságosan sok az elfoglaltságom.”

(Fotó: Kittphoto)
(Fotó: Kittphoto)



Persze a kapus is naprakész a bátyjával történő eseményekből, és szintén sajnálkozott, hogy kedden nem játszhattak egymás ellen, edzője őt is pihentette.

RADICS ILDIKÓ
„Sportos, aktív családban nőttek fel, nem csoda, hogy profi játékosok lettek, aminek utólag is nagyon örülök – mondta a Nagy testvérek édesanyja. – Mivel Szegeden élek, Laci veszprémi szerepléseire ritkábban jutok el, ezek közül főleg a BL-meccseket nézem meg a helyszínen. Levente gyakrabban jár haza, vele többet lehetek együtt, de ha tehetem, a Fradi-mérkőzésekre is szívesen eljárok. A legnagyobb élményeim, legszebb emlékeim közé tartoznak azok a meccsek, amelyeken a válogatottban együtt vagy klubcsapataikban egymás ellen játszottak. Ha ezekre gondolok, gyorsabban ver az anyai szívem. Meg egy kicsit el is érzékenyülök.”

„Nem lehet elfelejteni sem azokat a mérkőzéseket, amelyeken egy csapatban küzdöttünk, sem azokat, amelyeken szemben álltunk egymással – mondta Nagy Levente.A legszebb bennük, hogy ezekre eljött az édesanyánk is, aki egyébként is szerelmese a kézilabdának, de persze főleg a mi meccseinkre kíváncsi, és azért izgul a leginkább, nehogy megsérüljünk. Ez a veszély valamivel jobban fenyegeti Lacit, hiszen mezőnyjátékosként rengeteget ütközik támadásban és védekezéskor. Őt pedig mindkettőben pályán tartja edzője, hiszen gólerős és a védekezése is fantasztikus. Nem csoda, ha elfárad egy-egy BL-csatában. Ugyanakkor igazi profihoz méltóan ügyel a kellő pihenésre, hogy újra és újra feltöltődhessen az edzésekre és a mérkőzésekre.”

A testvéreknek – miként csapatuknak is – más és más a programjuk meg persze a céljuk is a tavaszi szezonban. Nagy László elmondta, nem tud újdonsággal vagy meglepetéssel szolgálni – a Telekom Veszprémnek az idén is „kötelező” bajnokságot és Magyar Kupát nyernie, valamint sorozatban ötödször is szeretne bejutni a BL kölni négyes döntőjébe.

„Ezen az úton sok az akadály, és nem csupán a folyamatosan erősödő hazai és külföldi ellenfelekre gondolok – folytatta Nagy László. – A sérülések miatt idény közben is alakítanunk kellett a keretünkön. A francia William Accambray-ra és Győri Mátyásra aligha számíthatunk ebben a szezonban, ezért igazoltuk át a Füchse Berlin irányítóját, a szerb Petar Nenadicsot. A legközelebbi nagy csata vasárnap Flensburgban vár ránk, a kitűnő német együttest az ősszel itthon csak egy góllal vertük meg.”

A Ferencváros és saját céljairól Nagy Levente csak annyit mondott, hogy a tavaly az első osztályba visszakerülő csapat szeretne a lehető legjobban szerepelni és új edzője, Horváth Attila dirigálásával még jobban elszakadni a kiesés elkerüléséért harcolóktól. Vagyis a kapus a következő idényt is a K&H Ligában képzeli el – a szerződése a jövő nyárig szól.

KÉTSZER EGYÜTT, NÉGYSZER EGYMÁS ELLEN
2006. október 27. (Ózd)
Magyarország–Izland39–31
2006. október 28. (Miskolc)
Magyarország–Izland
32–28
BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK
2012. szeptember 19.
Veszprém–Vác
39–25
2012. december 8.
Vác–Veszprém
22–37
2013. december 9.
Veszprém–Vác
34–17
2013. december 14.
Vác–Veszprém
20–34
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik