Férfi kézilabda: a Veszprém megakadályozhatja, hogy Mikkel Hansen BL-győztes legyen

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 09:15
Nedim Remili az Aalborg ellen is kulcsszereplő lehet a veszprémi csapatban (Fotó: Dömötör Csaba)
A Veszprém a Szeged elleni bajnoki győzelemmel hangolt az Aalborg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, amelyen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell kiharcolnia a dániai visszavágóra.

 

Világsztárok csapnak össze csütörtökön a Veszprém Arénában a Telekom Veszprém–Aalborg Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, az egyik oldalon Nedim Remilivel, Ludovic Fabregasszal, Rodrigo Corralesszel és Lukas Sandell-lel, a másikon Niklas Landinnal, Lukas Nilssonnal, Aleks Vlahhal és a Magyarországon valószínűleg utoljára pályára lépő, az idény végén visszavonuló Mikkel Hansennel.

A dánok legutóbb tavaly december 7-én kaptak ki a Bajnokok Ligájában, akkor hazai pályán a PSG-től, és csoportmásodikként közvetlenül bejutottak a negyeddöntőbe, így március 6. óta nem léptek pályára a sorozatban. A hazai bajnokságra koncentráltak, simán megnyerték az alapszakaszt, és eddig a rájátszásban sem veszítettek.

A magyar bajnoki címvédő a küszöbén áll annak, hogy százszázalékos teljesítménnyel zárja az alapszakaszt, amire több mint egy évtizede nem volt példa. Az örök rivális Szeged elleni nagy különbségű győzelemmel hangoltak a csütörtöki BL-találkozóra, már számos játék­elemet gyakoroltak, így az emberelőnyös támadás elleni védekezést, amit a dánok is előszeretettel alkalmaznak.

Az említett négy játékos mellett kiemelten kell figyelni a jobbátlövő Mads Hoxer Hangaardra, aki rengeteget van pályán, védekezésben és támadásban is kiemelkedő teljesítményre képes, a csapat gólpasszainak több mint egyharmadát ő adja, és 69 találattal a gárda legjobb gólszerzője. Mindkét statisztikai mutatóban megelőzi a klub legnagyobb ászát, Mikkel Hansent. Kitűnő az irányító és a beálló közti kapcsolat, Landin meccsenként átlag 32 százalékkal véd, és mint a skandinávok általában, a mezőnyjátékosok nagyszerűen egy-egyeznek.

Momir Ilics együttesének ebben az idényben különösen jó a támadójátéka, meccsenként több mint harmincöt gólt szerzett, öttel többet, mint az Aalborg, és hatékonyabban is lőtt kapura. A gyorsaságát is jobban használja ki, több mint másfélszer annyi gólt szerzett gyors lerohanásból dán ellenfelénél, a felállt fal elleni támadójátéka pedig kreatívabb a Remili, Fabregas kettősnek köszönhetően.

Két évvel ezelőtt a Veszprém a BL-negyeddöntő kétmeccses párharcában legyőzte az Aalborgot, hazai pályán hét góllal nyert, igaz, akkor még nem volt a dán keretben a két legnagyobb sztár, Landin és Hansen. Utóbbinak ráadásul ez az utolsó lehetősége arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
18.45: TELEKOM VESZPRÉM–Aalborg HB (dán) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: PSG (francia)–Barca (spanyol) (Tv: Sport1)

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Kielce (lengyel)–Magdeburg (német) 27–26 (14–13)
Montpellier (francia)–THW Kiel (német) 39–30 (20–16)      


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik