Férfi kézi El: szoros meccsen nyertek a negyeddöntőben Rostáék

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 20:34
Rosta Miklós négyszer is betalált (Fotó: Imago Images)
A magyar válogatott beállója, Rosta Miklós gárdája, a Dinamo Bucuresti 28–27-re győzte le a dán Skjernt a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

Rostáék ugyan jobban kezdeték a találkozót, és volt, hogy az első játékrészben három góllal is vezettek, de a dánok nem esetek szét, és még a szünetig ki tudtak egyenlíteni, sőt egygólos vezetéssel várhatták a második félidőt. A fordulás után szintén kiélezetten alakult, szinte folyamatosan változott, melyik gárda lép el egy-egy góllal. A hajrát azonban kicsit jobban bírták a bukarestiek, így övék lett a párharc első győzelme. 

A magyar válogatott beálló öt lövésből négy találatával segítette csapatát győzelemre.

A játéknap másik délutáni találkozója már közel sem alakult ennyire érdekfeszítően. A német Flensburg nagyon hamar ellépett svéd ellenfelétől, már a fordulásnál is nyolc góllal vezetett. A folytatásban pedig továbbra sem lassultak a vendégek, és végül könnyed, tizenegy gólos győzelmet arattak. 

Az esti mérkőzések szintén kifejezetten izgalmasra sikerültek, a Nantes egy rendkívül gólgazdag döntetlent játszott a Füsche Berlin otthjonában, míg a Rhein-Neckar mindössze három góllal verte a Sportingot. 

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Dinamo Bucuresti (román)–Skjern (dán) 28–27 (14–11)
Sävehof (svéd)–Flensburg (német) 30–41 (14–22)
Füchse Berlin (német)–Nantes (francia) 33–33 (17–15)
Rhein-Neckar Löwen (német)–Sporting CP (portugál) 32–29 (19–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik