A Vác osztrák csapattal játszik az EHF-kupában (Fotó: vacinkse.hu)

 

Egyik nemnél sem kell magyar csapatnak az első selejtezőkörben bekapcsolódnia. A nőknél a második fordulóban a Vácra az osztrák bajnok WAT Atzgersdorf és az ezüstérmes Hypo párharcának győztese vár. A két osztrák csapat azért kerülhetett össze, mert nem volt erre vonatkozó tiltás a sorsoláson. A Hypo 42 év után veszítette el a bajnoki címet idén májusban.

A DVSC-re a német TSV Bayer 04 és a ciprusi Nicosia párharcának továbbjutója vár.

Mindkét magyar csapat otthon kezdi a párharcot. A második kör mérkőzéseit október 12–13-án és egy héttel később, október 19–20-án rendezik. Az Érd és a Siófok a harmadik körben kapcsolódik be, annak a körnek a sorsolását később készíti el az EHF.

A férfiaknál a Csurgó  török vagy román ellenféllel csap össze a második körben, hiszen a CIP Travel Antalyaspor–HC Dobrogea Sud Constanta párharc továbbjutójával sorsolták össze. Mindkét együttes ezüstérmes lett hazája első osztályában. A mérkőzéseket október 5-én vagy 6-án, valamint 12-én vagy 13-án játsszák le. A Csurgó a visszavágót játssza hazai környezetben.

A Tatabánya és a Balatonfüred novemberben, a harmadik fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz, annak a győztesei kerülnek a február elejétől március végéig tartó csoportkörbe.

A 2019–2020-as kiírás lesz az utolsó az EHF-kupában, mielőtt az európai szövetség tervezett reformja életbe lép, és a sorozatot teljesen átstrukturálják. A 2020 utáni tervekről itt írtunk részletesebben.