Női kézi: Planéta Szimonetta újabb országban próbálja ki magát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 10:46
Planéta Szimonetta Lengyelországba igazolt (Fotó: Árvai Károly)
A lengyel női kézilabda-bajnokságban szereplő MKS Lublinnál folytatja pályafutását nyártól a DVSC-Schaefflertől távozó magyar válogatott jobbátlövő, Planéta Szimonetta, aki Franciaország és Németország után újabb országban teheti próbára magát.

A lengyel bajnokság felsőházában a Bajnokok Ligája csoportkörét pont nélkül záró Zaglebie Lubin mögött hatpontos hátrányban második helyezett MKS Lublin honlapján azt írta, Planéta Szimonetta személyében olyan játékost igazolt, amilyenre még nem volt példa a lengyel bajnokságban, az 1.96 méter magas kézilabdázó ugyanis az élvonal legmagasabb játékosa lesz, s az első magyar a ligában.

„Nagy öröm, hogy a Bajnokok Ligájában és a világ egyik legerősebb bajnokságában fontos szerepet játszó Planéta Szimonetta képviseli majd a magyarok színeit. A hozzánk csatlakozó játékosokkal tovább erősítjük a tűzerőt és a csapat védekezését. Kétségtelenül telitalálat” – mondta Planéta megszerzéséről Tomasz Lewtak, az MKS Lublin igazgatótanácsának elnöke a klub honlapján.

Planéta karrierje során eddig 435 mérkőzésen 1734 gólt szerzett, a kisalföldiek mellett megfordult a Veszprémi Barabásnál, a francia Chambray Touraine-nál és a német Thüringer HC-nál, míg Debrecenben harmadik idényét tölti.

A kétszeres BL-ezüstérmes, négyszeres magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes (és kétszeres MK-bronzérmes), Német Szuperkupa-győztes és német ezüstérmes kézilabdázó elmondta, úgy érezte, változásra volt szüksége.

„Újra külföldön akartam játszani. Amikor megtudtam, hogy a Lublin jobbátlövőt keres, úgy döntöttem, ez a tökéletes választás. Vannak barátaim, akik már játszottak Lublinban és csak jókat hallottam a klubról. Profi, fantasztikus szurkolókkal és jó szellemű csapattal. Ezek azok, amelyek segítettek a költözés mellett dönteni. Remélem, a válogatottban és a klubsorozatokban szerzett tapasztalatommal segíteni tudom a csapatot” – mondta Planéta Szimonetta.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik